NAPI LOOKBOOK Szaturnusz Pholus

2017 December 4

szaturnusz  (28°sg07)  pholus  együttállás a Galaktikus Centrumban

A Galaktikus centrum- a tudomány mai állása szerint -,a Tejút közepén örvénylö végtelen sürüségü fekete lyuk, másképpen a galaktikus Tudás forrása. Úgy képzeld el, hogy a mi Galaxisunk a Naprendszerrel együtt ezen képzeletbeli vagy valós középpont körül forog, olyan mintha a Napnak is lenne Napja. A fekete lyukak olyan infravörös szürön látható objektumok, ahol az anyag és a fény eltünik, elnyelödik, vagy legalábbis így látszik. Egy találó hasonlat szerint olyanok, mint valami kozmikus méretü porszívók. Egyes asztrológusok szerint, akinek ez az égi pont (a Nyilas 27 és 28 foka közötti terület) prominens, annak lehetséges, hogy küldetés feladata ezen Égi bölcsesség továbbadása, tudása egyedi, különleges, és bátor tettekre sarkalhatja a köz érdekében: nagy gyógyítók és tanítók születhetnek, vagy születnek olyan bolygókkal, ahol egyik másik együtt-áll ezzel a Centrummal. Energiamezeje képes a Tudat Evolúciójának akadálymentesítésére, elöitéletek, túlhaladott információk, és múltbeli konvenciók nyelödhetnek el általa feltéve, ha az egyén képes ennek a pontnak az aktiválására, a ráhangolódásra, önnön kozmikus minöségének felébresztésére. Az Isteni tudatosság közvetitöjeként, ez az energia a Föld/Ég dilemmáit erösití fel, és ebben válaszútra terel. 

Pholus egy kentaur aszteroida, mitológiája a sebzett gyógyító Chiron történetéhez kapcsolódik. Pholus Chiron segítségére sietve, önmagát is megsebezte, ügyetlen kapkodásában a mérgezett nyíllal saját halálát okozta. A történetben, sok kis apró mozzanat hoz létre egy nagyobb (szerencsétlen) történést, ezért ehhez az aszteroidához köthetöek olyan nem várt kataklizmák, fordulatok, melyek számos apró jelenség összeadódásának következményei. A képletben ahol áll, ott jelezhet fordulópontot: pl ha együtt áll az aszcendenssel/asc urával, akkor lehet a szülött a család fekete báránya: a fordulópont egy családi mintázatban, konvencióban. 

Elképzelhetö, hogy a Napokban gondolataidban apró változások adódnak össze, valami régi hiedelem és hitbéli, tudásbeli ragaszkodás válik transzparenssé, esik szét, formálja át a mindennapjaidat. Adjál helyet a változásnak, engedd be az újszerüt, az ismeretlen "eredetü" tudást, vedd észre mi az, ami benned a régihez köt, miközben már nem is hiszel benne. Lehet ahogy közeledik az európai Ünnepek Ünnepe, érdemes megvizsgálni, mi az ami bennünk még a hagyományból továbbél, és mi az, ami már csak üres hitetlenkedéssel megrakott puttony - amit ideje lerakni és megkönnyebbülni. Merj új hagyományt teremteni, higgy a saját sugallataidnak, jó helyröl jönnek feléd. 

 

astrolookbook