Teljes Hold Fogyatkozás az Oroszlánban

2018 Január 31. Teljes Holdfogyatkozás (11°LE37)

Az Oroszlános pompa díszes felvonulása nem is lehetne fényesebb, az idei szinpadias "Hold Show" tesz arról, hogy 2018-ban ne tévesszük szem elöl témáit:

Az év elsö Teljes Holdfogyatkozása, "Blood Moon"

Január második Teliholdja, ezért "Blue Moon",

A Hold január 30.-án lesz a legközelebb a Földhöz, ezért "Super Moon".

Teljes Holdfogyatkozás Közép és Kelet Ázsiában, Indonéziában, Új-Zélandon és Ausztráliában lesz látható.

99fb7261c4481005e0881aea73f006eb.jpg

E Hold büvölet a drámai, öntetszelgö, karizmatikus Oroszlánban, elötérbe hozza az 5-s Ház témáit: kreativitás, önkifejezés, gyermekek, szórakoztató ipar, hobbik és szórakozás, örömforrások. A Hold együtt áll a Ceres-el (gondoskodás, egyedül álló anya, gyereknevelés), ezzel szemben a Nap/Vénusz/Leszállóholdcsomópont a Vízöntöben. Az oppozíció arra mutat rá, hogyan vagyunk képesek belsö gyermekünket felnevelni, mennyire adunk teret kreatív forrásaink felszínre törésének életünkben. Ceres-Vénusz felhozhatja azt a megosztottság érzést is, mely a nagyravágyó pompa, és a munka; a pénz, és a mindennapok küzdelme között feszül. Éhínség, életben maradás, a napi betevö, gyermekeink védelmezése és nevelése az egyik oldalon, ünnepeltség, szépségipar, sztárság, pompa és gazdagság a másikon. Ennél polarizáltabb, tematizáltabb nem is lehetne a nöi archetípusok égi környezete. A Holdfogyatkozások extra energiával töltik meg, az amúgy is nehezen felszabadítható, feszülö ellentétet a Nap és Hold között. Kozmikus reflektorfény a bennünk elö Király (Nap) és Királynö (Hold) ciklikus civakodására. A telihold mindig egy energetikai csúcspont, kulminálódása eseményeknek, témáknak, érzelmileg felkavaró, magasfeszültségü élethelyzetek pillanatnyi kisülése. 

Amelyik házat érinti a Holdfogyatkozás, ott-, azon a tengelyen zárul le valami, és indul egy új kör. Az Oroszlán jegye az identitásunkra, az érzelmi hovatartozásunkra kérdeztet rá, hol van a szívünk, mi az amit szívböl tudunk csinálni. A tavaly augusztusban (Napfogyatkozás az Oroszlánban) elindult folyamatok kapnak egy lezáró energiát, mostanra azon a területen, ahol ez érintett minket, éreznünk kell, mi az ami felé irányítódtunk. Érzelmi intelligenciák forrta ki magát, mely elkísérhet minket a következö Holdfogyatkozásig (6 hónap). Tágabban, mundán értelemben, a mostani Hold-Ceres együttállás hozhat egészséggel, táplálkozással, allergiával kapcsolatos témákat is (epidémiák), és a Természet (szélsöséges idöjárás, földmozgások stb.)  emlékeztethet minket arra, hogy nagyobb erö nálunk: Ö az aki bölcsöben tartja az emberiséget...

Ennek a Holdfogyatkozásnak a fö mondanivalója azonban mégiscsak az, hogy túl félelmeinken, kétségeinken, szociális kondicionáltságunkon, találjuk meg igazi központunkat, éljük meg álmainkat, valósítsuk meg vágyainkat, és merjünk örülni létezésünknek. Arra is felhívja figyelmünket, hogy szabaduljunk meg azon kapcsolatoktól, melyek nem visznek céljainkhoz közelebb, melyeket kinöttünk, és újítsunk a szeretet teremtö, lelkesítö erejével.