NAPI LOOKBOOK Mars és Pallas

2018 február 2

mars (4°SA14) kvinkunx (150°) Pallas (4°TA14)

A Nap képe: Kráter a Marson, még ha nem valós is szép: vajon milyen kozmikus ecset fröcskölt ilyen tökéletes formát?

A Nap képe: Kráter a Marson, még ha nem valós is szép: vajon milyen kozmikus ecset fröcskölt ilyen tökéletes formát?

Pallas aszteroidát 1802-ben fedezték fel, az egyik legnagyobb égitest a Mars és Jupiter aszteroida övben. A mitológia szerint Athena, apja-Zeusz fejéböl pattant ki teljes harci díszben. A Pallas nevet késöbb vette fel, miután egy harcban megölte barátját. és tettét megbánta. Bár harcos istennö, mégis inkább bölcs tanácsairól, tiszta logikájáról, békítö érveléséröl, intellektusáról, filozófiai alkatáról volt híres. Harcos vitákban csak a pártatlan tiszta igazságot kereste, - a felek érzelmi érintettségétöl függetlenül. Sosem volt szeretöje, nem ment férjhez, ezért a tisztaság, szüzesség jelképének is tartják. Vajon csupán szinkronicitás, hogy felfedezésének pillanatára felállított képletben éppen a Szüz jegyében tartózkodott Ceres (természeti törvények ismeröje) és Uránusz (zsenialitás, független gondolkodás) között, így diszpozitora a gondolkodásért, logikáért felelös Merkúr...

Az asztrológiában Pallas a gondolkodási minták, a kreatív nyelvi képességek, a logika és stratégia jelölöje.  Gondolat és tett közti teret uralja. Akinek prominens a képletében, képes komplex pszichológiai tudatosságával, kreatív intelligenciával, helyzeteket gyorsan, és érzelmi elhivatottság nélkül átlátni, megoldani. Stratégák, diplomaták, bírák, ügyvédek, politikusok, pszichológusok, terapeuták képletében sokszor hangsúlyos. Zeus kedvenc lányaként, jelölheti az apa-lány kapcsolat szorosságát is. Kapcsolható a nöi témák védelmezöjeként, a nöi egyenlöségért harcoló aktivista mozgalmakhoz is. 

A mai napon gondolat és tett kötélhúzást gyakorolnak benned, vagy másokban. Érveléseidet lehet nem hallgatják meg, vagy tetteid nem bizonyulnak mások számára logikusnak. Lehet Te tudod, hogy igazad van, de vagy nincs türelmed elmagyarázni, vagy már le is beszélted magad arról, hogy meg tudod magad értetni másokkal. Vannak napok, amikor nem érdemes vitába keveredni, ez a mai nap ilyen. Légy türelmes magaddal, ne siettesd a megoldást, van ami lassabban érik be, mint szeretnénk.