NAPI LOOKBOOK Vénusz és Neptunusz

2018 február 20-21

vénusz együttállás neptunusz (13°pi31)

A Nap Képe: Csillagpor vagyunk

A Nap Képe: Csillagpor vagyunk

Neptunuszról sokan azt tartják, hogy a Vénusz magasabb, - kollektív energiát sugárzó - oktávja. Ha elfogadjuk ezt az összevetést, akkor megértjük, hogy a Vénusz, mely értékeinkért felel, azt a célt is szolgálja, hogy képesek legyünk különbséget tenni (azaz diszkriminatív erö) aközött, hogy mi számunkra a szép, a jó, a szerelmetes, a vonzó, és mi nem az. Vénuszunk tehát az az energia, mely választ- és elválaszt, így hozva létre személyes, intim kapcsolatokat. A Neptunusz sugárzása, - lévén, hogy kollektív - nem diszkriminál: azt a szerelmet tanítja, melyben nincs szétválasztódás, elkülönülés, kiközösítés: csak tiszta, teljes elfogadás -és odaadás. Ez az odaadás azonban ritkán testi, a Neptunusz az érzelmek spirituális szintjén hat, a Vénusz ezzel szemben a testi szépség, a test gyönyörének is mozgatója. Ez a két energia jelenleg egyesül, és teszi mindezt a Neptunusz otthonában a Halakban. A személyes szerelem, és az univerzális szeretet találkozása abban a jegyben, mely az EGY-röl, és az EGY- böl szól hozzánk. Ez maga a JÓGA - az egyesülés, az összekapcsolódás, test (Vénusz) és lélek (Neptunusz) teljes összeolvadása.

A Halak 13-14 foka az eleganciáról is szól: légy gondolataidban is elegáns, öltözz fel kivül- belül szépségben... Ahogy a hó minden formát egységesen fehérre fest és legömbölyít, úgy tisztítsd meg gondolataid karcos, bántó széleit magadban Te is. 

A tenger nem utasítja vissza sem a patakot, sem a folyót, és mindent vizet befogad, mely belefolyik, - akár tiszta akár nem. Ez az együttállás is arra emlékeztet minket, hogy fogadjunk el minden szeretet mely felénk irányul, és megkülönböztetés nélkül árasszuk ki szeretetünket mások felé. Érezheted azt is, hogy kapcsolódásaidban mind nagyobb jelentöséget nyer a láthatatlan, de érzékelhetö, spirituális egyesülés, valami ami túl megy a személyesen, több mint Te vagy Ö...Egy pár napig, ha figyelsz, megtapasztalhatod, mit jelent nem-testi szinten, spirituális vonzalmat érezni valaki/valami iránt, és általuk egyesülni a szerelem, az EGY-ség magasabb rendü ideájával. Ez lehet egy zenei/jóga élmény, egy egymásra hangoltság, egy közös alkotás, vagy akár a természettel való egyszeri- mély találkozás. Kivételes alkalom, hogy elszédülj, megmártózz vagy akár felébredj abban az univerzális végsö térben, ahol valóban minden EGY.

Az vagy.   सो ऽहम्    so 'ham