Meditációs technika érzelmek lecsendesítésére (Sunian Antar)

Sunian Antar

Sunian Antar

Testünk nagy része víz (70-80 %), hangulataink, érzelmeink az asztrológiában a Víz elemhez tartoznak (Rák- Skorpió- Halak).

A víz könnyen zavarossá válik ha a levegö felkavarja, felborzolja, elég csak arra gondolni, ahogy a szellö fodrozza a tó felszínét, vagy a vihar hullámokat korbácsol az óceánban. Légzésünk lecsillapodtával ezért logikus,  hogy érzelmeink, a bennünk keringö Víz elem is elsimul.

Átlagban percenként 15x veszünk levegöt, ha képesek vagyunk ezt 4 - re lecsökkenteni, gondolatainkat már nem észleljük, elpárolognak. Végezd ezt az egyszerü technikát akkor amikor úgy érzed, valami érzelmileg nagyon felkorbácsol, nem tudsz lecsillapodni. Igyál elötte egy pohár vizet (lehüti a belsö Tüz elemet), ülj le kényelmesen, csukd be a szemeidet, húzd fel vállaidat, és keresztezd a karokat a tested elött úgy, hogy tenyereidet szorosan lefogod a hónaljaiddal.

Lélegezz ki és be ritmikusan, és figyelj. Eleinte próbálj 3 percet így ülni, és fokozatosan engedd bele magadat 10 percig. Ha kérdésed van, vagy szívesen megosztod másokkal is tapasztalatodat, itt megteheted a kommentek alatt!