Telihold a Szűzben

Március hónap elsö Teliholdja a Szüz 11°22 fokán pontosul be. Együttálásban lesz a Zosma állócsillaggal. Ez utóbbi, asztrológiai hatását tekintve inkább ártalmas energia, semmint segítö, testünk bal oldalát és a tüdöket uralja. Karmikus kapcsolatokban felerösítheti az áldozat-bünös/ mazochista- szadista játszmákat, egy Telihold pedig fényt deríthet a szerepekre, és elindulhat/lezárulhat a kiegyenlítödés. A Nap a Halakban azonban együttáll a Neptunusszal, ezért nehéz lesz a teljes Igazságot felfedni. A Telihold ezen helyzete az Égen fekete- fehér: a szent vagy démon jöhet velünk szembe, a fájdalmat - akár személyes, akár kollektív formában - fedezteti fel majd velünk. Az Asztrológia év (Tavaszponttól- Tavaszpontig) utolsó Teliholdjaként, az elmúlt egy évet zárjuk le: segít ha a méregtelenítés folyamatát fizikálisan, mentálisan, és érzelmileg is megtámogatod. A Szüz jegye nagyon praktikus, és testi jellegü, igyál sokat, menj fürdöbe, halgass sok zenét, alkoss, járj a Természetbe. Most lesz türelmed olyat is tenni, amihez nagy odafigyelés, és precizitás szükséges, vedd elö a stoppolni valót, hímezz, vagy faragj, készíts ékszert. Tedd ezt úgy, hogy saját lelked hímzed, faragod, varrod, szövöd bele abba amit épp csinálsz. 

A Telihold megmutatja a Feketét és a Fehéret is. Ha nem azonosulsz egyik "feleddel" sem, megtisztulsz, felszabadulsz. 

A Telihold megmutatja a Feketét és a Fehéret is. Ha nem azonosulsz egyik "feleddel" sem, megtisztulsz, felszabadulsz. 

A Telihold képletében a Halak túlsúly kedvez a hipnotizált, csalatkozott állapotoknak, figyelj arra, hogy mikor hagyod el gondolatban, vagy tettben a valóság határait. A "show-business", és a "glamour" most nagy hálót vethet azokra, akik közel szeretnének jutni, mégis: hagyd a melodrámát inkább másra, Te csak vidd a kosarat, és szedd ki a hó alól a medvehagymát akkor is, ha hösiesebb világról álmodoznál inkább...Fáradságod másképp térül majd meg mint gondolnád. 

A Teliholdat azért sem szeretjük, mert reflektorba (Nap- Hold oppozíció) kerül a Tudatalattink, a Halak energiája sértödékennyé és hyper-érzékennyé tehet minket, a kritikát (Szüz) most nehezen fogadjuk el. Démonjaink megmutatkoznak azért, hogy addig nézhessük öket amíg átlátszóvá nem lesznek: esélyt kapunk arra, hogy az elengedés teljes legyen. Az átlátszóság azt jelenti nem látható, nem érzékelhetö, nem hat Rád többé. Ez a gyakorlat ugyanaz, mint amikor álmaidból felébredve örömmel tapasztalod, hogy mindaz mit láttál, "csak" álom volt: a Telihold arra szólít fel, hogy ébredj fel az Ébrenlétböl is. 

Zosma (11°VI19): A megszégyentelenítés, visszaélés, önzés, egoizmus, becstelenség, mérgezés, drog függöség, melankólia, elmebetegség, és mások szenvedéséböl elönyt kovácsoló energia megtapasztalása köthetö ehhez a ponthoz.