Hawking és az Asztrológia

astro_stephen_hawking.jpg

Stephen Hawking 76 évesen meghalt. Vallomása szerint nem hitt Isten létezésében, az Univerzum keletkezését kutatta egész életében, fizikai testének elsorvadása több mint 50 évig megtartotta géniuszát, annak ellenére, hogy orvosai korai halált jósoltak neki 21 évesen (Szaturnusz utolsó negyed kvadrát), amikor betegségét elöször diagnosztizálták. Az asztrológiáról elég provokatívan beszélt, véleménye szerint azért müködik, mert képes túlélni azon teóriák bizonyítását melyek nem mondanak neki ellent.

“The human race has always wanted to control the future, or at least to predict what will happen. That is why astrology is so popular. . .  There is no more experimental evidence for some of the theories described this book than there is for astrology, but we believe them [scientific theories] because they are consistent with theories that have survived testing.”
astro_stephen_hawking.jpg

Bár sem születésének idöpontját, sem halálának pontos beálltát nem tudni, a lassan mozgó égitestek mégis mutatják, hogy a halál asztrológiailag ugyanolyan színes, sokfelé ágazó mint maga a születés. A tranziton látszik, hogy a Desc-n álló Plútóra lépett Ceres (mely gyakran a lezárásokat, befejezéseket jelölö aszteroida) épp oppozícióba került a születési Ceres-el, mely az Aszcendensen (fizika test) áll, és kvadrálja az IC-n álló Fekete Lilith-et.  A tengelyeket érintö tranzitok, akár a születésinél, akár progressziósan mindig érzékenyen érintenek bennünket. Szűz Felszállója a 8.Ház (Skorpió- halál/transzformáció) csúcsán a tranzit Neptunusz (Túlvilág) - al került oppozícióba. A 8. Házban álló Holdjával pedig a  tranzit Nap/Chiron került ugyancsak egzakt oppozícióba. Tranzitban a Fekete Lilith épp a Plútó/Szaturnusz felezőpontján a 12. Ház (Feloldódás/Hazatérés)-kapujában áll. Progressziós képletében pedig az ASC -ét uraló Merkúrra lépett rá a tranzit Neptunusz. 

A halál mágiája ugyanolyan összetett mint a születésé. Tapasztalataim alapján azonban van egy-két indikáció, mely nélkül nehéz elhagyni a testet:

  • Nemcsak a születési képletben, hanem a progressziós képletben is jelentös pontokat érint az adott Tranzit
  • A tengelyek/8.Ház/12.Ház/ (Plutó/Neptunusz/és sokszor a Halak klasszikus ura a Jupiter) érintettsége hangsúlyos
  • Ceres tengelyt érint, az életeröt jelölökkel kapcsolatba lép (Nap, Asc ura stb)
  • Felszálló HCS -mint a karmikus tengely - kapcsolatba lép a 12.Ház/Neptunusz/Halak energiával, szimbólikusan : "bevégeztetett"