NAPI LOOKBOOK Nap Chiron együttállás

2018 március 18

nap (28°pi18) CHIRON EGYÜTTÁLLÁS A HALAK LEGVÉGÉN

A Nap Képe: Galileo Galilei/  Plejádok    A Fiastyúk/Pleiadok  vagy  Hetes -  a szabad szemmel látható csillagok száma miatt- , a Bika csillagképben található, a Földtől 443 fényévre lévő nyílt csillaghalmaz elnevezése.

A Nap Képe: Galileo Galilei/ Plejádok

A Fiastyúk/Pleiadok vagy Hetes - a szabad szemmel látható csillagok száma miatt- , a Bika csillagképben található, a Földtől 443 fényévre lévő nyílt csillaghalmaz elnevezése.

2018-ban, 5 jegyváltásából (Jupiter a Skorpióba, Szaturnusz a Bakba, Uránusz a Bikába, a Felszálló tengely a Rák-Bakba vált/váltott idén) Chiron - a megsebzett Gyógyító aszteroida- , április 17-én vált a Halakból a Kosba, ahol egészen 2027-ig marad is, - kisebb nagyobb megszakításokkal. Chiron kb. 50 év alatt járja körbe a Zodiákust, akiknek (1968-77 között születtek) a születési képletében Chiron a Kosban áll, most tapasztalhatják meg Chiron visszatérésüket ("midlife crisis"): életük újratervezését, újrafogalmazását.  

Az elmúlt 7-8 évben, ahol Chiron áthaladt a képleteden (Halak), érintve égitesteket, ott érhetett csalódás, krízis, fájdalom, veszteség, - és ugyanitt hívta fel a figyelmedet arra, hogy hol vannak be nem gyógyult sebeid, és hol tudod önmagadat felébresztve ezeket orvosolni, és leginkább elengedni. 2017-ben szinte egész évben Chiron (Halak) kvadrátban a Szaturnusszal (akkor még a Nyilasban) mindannyiunkat megforgatott a krízisek sártengerében: mentális/érzelmi/egészségi/pénzügyi/spirituális nehézségek, veszteségek formájában. A Halak-Nyilas kvadrát 2017-ben, mindenkiben létezésünk egszisztenciális kérdését feszegette: van-e értelme az életnek, és ha igen, személyesen kinek mi tudott ez lenni?

Mindannyian megtudhattuk hol van életünk Achilles pontja, hol vagyunk sebezhetöek. Március 17-20 között feljöhetnek ismét az elmúlt 1 év témái, Chiron a Nappal még egyszer rámutat ezekre: kegyelmezzünk magunknak, erösítsük meg hitünket, engedjük el mindazt mit 2017 felhozott számunkra. Áprilistól Chiron egy új ciklust indít a Kosban: akaratunkat (Mars), identitásunkat, önazonosságunkat, életképességünket teszi majd próbára. Chiron a lélek céljára hangolódik rá, pályája a Szaturnusz és Uránusz között ível át, Tudatosságunkat a magasabb dimenziókra terelné- ha hagyjuk- és nem csak sebeinket nyalogatjuk, az élet "igazságtalanságáról" elmélkedünk, a "miért pont velem?" -be kapaszkodunk...

Chiron igazsága a "kis Én" feletti: nem a szociális, társadalmi, családi, vagy egyéb külsö céljainkat támogatja. A kentaur tudatalatti spirituális szándékaink elömozdításában segít azzal, hogy fájdalmak, veszteségek formájában figyelmünket a lélek irányába tereli. Krízisek jelentösége mindig abban a kényszerítö eröben rejlik, hogy megmutatja, mi a legfontosabb, legelementárisabb életünkben, Chiron szemében a fájdalom a Mesterünk, mely által fejlödhetünk.