NAPI LOOKBOOK Ceres az Oroszlánban

2018 március 19

Ceres (04°LE43) az Oroszlánban elöre indul

Nöi archetípusok és mitológiai példái

Nöi archetípusok és mitológiai példái

Ceres a legkorábban (1801) felfedezett aszteroida/törpebolygó, a Jupiter és Mars közötti övezetben sok más aszteroidával együtt kering Naprendszerünkben. Formáját tekintve sokban hasonlít a Hold-ra, felfedezésekor együtt állt az Algol/Medusa állócsillaggal. A görög/római mitológiában a Föld Anyja (Demeter/Ceres), akinek lányát (Persephoné/Proserpina) az Alvilág ura (Hades/Plutó) elrabolja, fél évre magával viszi, és ezért Ceres mint az évszakok istennöje, elvesztett lánya iránt érzett fájdalmát a zord hideggel torolja meg (téli depresszió). Az asztrológiában anya archetípus, helye és minősége jelzi miként tápláljuk magunkat/másokat (táplálék allergiák, étellel kapcsolatos anomáliák), mi tölt fel minket, hol/miben érnek veszteségek, hogyan manifesztálódik a böség/nélkülözés ciklikussága életünkben.  Jellegét tekintve a Szüz/Skorpió/ jegyekkel hozható összefüggésbe. A képletben érdemes megvizsgálni milyen viszonyban van (Ház/Jegy/Aspektus) Plutó-val , és Eris-el is. Pozitív megnyilvánulásában Ceres a füvekkel gyógyító, földet tisztelö, varázslatos tradicionális gyógyító, anya, ápoló, szakácsmüvész. Árnyoldalai közé tartoznak az elrablás/megeröszakolás/pedophilia/narkotikumok használata/ függöségek/ nárcisztikusan kötödö anya témái.   

Oroszlánba lépésével érezhetöen felerösödtek a tradicionális nöi szerepek önmegvalósító, önkifejezö és kreatív újrafelfedezései, a családot ellátó, tápláló kézmüves/önnellátó tevékenységek.  Ceres a mai korban megfosztódott eredeti forrásától, leválasztódtunk a Földet tisztelö természeti népek szertartásairól, a rítusokat felváltotta a materialista világunk pénz központú "imádata". Ez a torzulás okozza, hogy a betakarítás (Szűz) energiája, hamisan a kiskereskedelmi bevásárlási lázzal váltódik ki. 

Ceres átutazása az Oroszlán jegyén, és találkozása a Felszálló Holdcsomóponttal ismételten felhívás lesz a világnak, hogy Földünk dübörög. Fordulj a természet lényei felé, érezd, hogy velük vagy Egy - szakadj le itt és most, és mindennapjaidban, a globalizáció létezésünk természetes állapotától megfosztó toxikus létformájáról.