Radixunk létezésünk idötlen lenyomata

Yayoi Kusama  japán művész, szinkronicitás, hogy épp ma van a születésnapja...?

Yayoi Kusama japán művész, szinkronicitás, hogy épp ma van a születésnapja...?

Aki elkezd asztrológiával foglalkozni, a Tér és Idö hagyományos/eredeti definíciójával is előbb utóbb megismerkedik, annak lehetöségével, hogy felfedezhesse azt a "hihetetlennek" tünö tényt, hogy fizikai testünk felbomlásával, az az energia melyet Radixunk (születési képletünk) képvisel a végtelen örök létezésben tovább él, rezonál a Most minden pillanatára. Nincs szüksége "testre" ahhoz, hogy éljen. Csak, hogy egy példát említsek: Plútó-t 1930 fedezték fel, de létezéséröl már jóval azelőtt megszállottan tudott egy arizonai kutató Percival Lowel. Lowel 1916-ban ugyan meghalt, de születési képletében épp a Kos aszcendensén állt a késöbbiekben felfedezett Plútó (!), mi több, a felfedezés pillanatára (1930, Február 18) felállított tranzit képletben a Kos Felszálló Holdcsomópont éppen erre a Plútó/Aszcendens együttállásra esik, és a tranzit Plútó pedig Lowel IC-jén áll! Szinkronicitás, kozmosz terv vagy csak véletlen? Kinek mi....Nagyon sok példát láttam, érdemes ismerkedni ezzel is...

Sok nagy Mester képlete hasonlóan aktiválódik egy-egy transzcendens bolygó átvonulása által, így kerülhetnek jelenidejü Tudatosságunkba kollektiv szinten pl. Ramana Maharshi tanításai, akitöl korunk irója,  Eckhart Tolle- is sokat tanult, és aki írásaival sokak számára megközelíthetövé, elérhetövé, és megérthetövé teszi az Adveita tanításait az Önvalóról. 

Annak megértésével, hogy képletünk poszthumusz is aktív, feltehetjük a kérdést: mi az ami örök bennünk? Testetöltésünk létezésünk apró fizikai/anyagba sürüsödött epizódja , és a Test által megtapasztalt földi egszisztenciánk megannyi mozzanata, öröme és bánata annak illuziója, hogy élünk, holott az ami örök soha nem múlik el, és örökkön fogva létezett. A radix ilyen szemléletü vizsgálata alátámasztja azt a spirituális tartalmat, hogy minden pillanatban Az vagyunk. Akkor is ha testben, akkor is ha test nélkül. 

Ahogy Radix-od a végtelen tér és idö egy választott pillanata, és formát öltése, sürüsödése (Ego) tested által, úgy létezésed valójában annak bizonysága, hogy minden pillanatban jelen van a létezés, azaz Te magad is. Tested ennek a végtelen Téridönek a pillanatnyi hangulata (melyet Egoddal megszilárditasz, majd haláloddal elengedni kényszerülsz), parányi cseppje az Egynek, nem különbözik Tőle, ugyanaz.  

astrolookbookComment