NAPI LOOKBOOK Vénusz és Eris

2018 március 25-26

Vénusz (23°AR12), eris együttállás, PLútó (21°cp05) első negyed kvadrát

A transz perszonális asztrológia nagy Mesterének,  Dane Rudhyar- nak köszönhetjük az égitestek közötti fényszögek tisztább, mélyebb értelmezését. A Hold ciklusainak mintájára, a kört 8 részre (8x45°) osztotta, az égitestek közötti fényszögeket erre az analógiára hivatkozva bontotta ki szimbolikusan, pszichológiailag, és asztrológiailag. Az aspektust mindig a lassú bolygóhoz viszonyítjuk (Plútó), és a zodiákuson való átvonulásuk szerinti irányban számítjuk ki a pontos fok számot. 

First Quarter Moon (90°-135°): This is a period of crisis in action, repudiation of the past, building of new structures. There is a forceful, organizing approach to reality, decision.
A Nap képe: A mindenkor jelenlévö bőség kozmikus igazsága életünkben lobogó lelkesedésünk spirituális gyakorlatában ölt formát. 

A Nap képe: A mindenkor jelenlévö bőség kozmikus igazsága életünkben lobogó lelkesedésünk spirituális gyakorlatában ölt formát. 

Vénusz a Kosban a személyes szabadságra, az autonóm vágyak kielégítésére törekszik, együtt Eris-el (a mitológiában a viszályt szító, a rendet felkavaró istenség) jelentheti azt is, hogy a személyes független akaratodat, akár viszály ellenében is felvállalod a napokban. Plútóval ütközve, döntéseid a (társadalmilag, szociálisan, egyéb módon) elfogadott kereteken kívülre eshetnek, olyan krízist okozva, melyben cselekedned kell, vagy valami olyat kényszerülsz felülbírálni, esetleg meg is tagadni (múlt), mely már nem járul hozzá az új  Rend-ed, az új értékeid szerinti struktúrád, életviteled megszilárdításához. Ahogy a Vénusz/Plútó kapcsolat a 102° fényszöghez közeledik  (biszeptil), érezheted, hogy életedbe valami sorsszerű készül belépni, azokon az életterületeken ahova ez a két bolygó esik. Miközben komfortzónáidból kilépni kényszerülsz, dobd Eris almáját annak a gondolatodnak, mely tespedtségedből, döntésképtelenségedböl, mozdulatlanságodból ráz fel, akkor is ha ez külsö/belsö konfliktussal jár. A Sabian szimbólum szerint (Kos 23-24°) a zodiákus azon pontja ahol most a Vénusz áll, arra hívja fel a figyelmedet, hogy bőség vesz körül, azzal találkozol kint amit magadról gondolsz és érzel, ami számodra érték. Érezd, hogy többre vagy hivatott, hogy szerencséd lehet, hogy van mit megosztanod másokkal, hogy bökezüséged bökezüségre rezonál. Az élet bősége azok számára elérhetö, tapasztalható, akik önmaguk értékeihez igazodnak, akik megtalálták lényük hiteles és természetes állapotát. Ragadd meg az élet jutalmát mely felkínálkozik Neked, és oszd meg az így feltárulkozó bőség szaruját másokkal. Önbizalmad és lelkesedésed (Kos), nagylelküséged és  másoknak nyújtott kezed (Vénusz) lesznek építökövei az új formának (Bak).