Az Istennők Napja

2018 március 8

Becsüld és Tiszteld a Nőt magadban és másokban

Jupiter a Skorpióban megáll az égen

LEMONADE the Visual Album of Beyoncé

Vajon mióta nyög világunk a Patriarchátus nyílt,- és burkolt formában torzított rendjében? Azt gondolom, mitológiáinkat (Jupiter/Nyilas/9es ház) - érdemes átfésülni, de legalábbis megérteni hogyan tükrözte az adott Kor holografikus égimeséje a mindenkori világi strukturánkat. Asztrológiailag a Bak-Rák tengely annak a polaritásnak a tükre mely a Patriarchátus (Szaturnusz)-Föld (Hold)központú Világrendet fenntartja. Torzitások nélkül a polaritás önmagát kiegyenlíti, azaz Férfi- Nö, Maszkulin-Feminin között kölcsönös az energia kicserélödés, nincsen felsöbb, vagy alsóbbrendüség, nincs elnyomó és elnyomott állapot, nincs vesztes és győztes. Ezt az alapállapotot hívhatjuk "paradicsomi" állapotnak, melyböl a Föld népe akkor esett ki, amikor megjelent a szeparáció, azaz a Teremtö mellé hozzárendelödött a démonizált erö, a "Sátán", a "Gonosz".  Zeusz, mint az európai kultúrkör meghatározó "figurája" egy szégyenteljesen szélsöséges uralkodója volt Égnek és Földnek. Az Ég Isten "Dyeus" nevét sok nyelv átvette , létrehozva saját monoteista istenéhez füzödö kifejezését (Indo-Germán, Latin, Indo -Árja, Kelta Szláv stb...). A Krétán virágzó Minoszi Kultúra volt talán az utolsó bástyája annak a világnak térségünkben, mely a nemek közötti kölcsönösségre, egyenlöségre, és a feminin energiák elismerésére, az Istennö/Földanya imádatára épült. A mükéneiek, akik Krétát elfoglalták, a társadalmi elit férfi harcosai voltak, lerombolták az Női Istenneknek szentelt templomokat, és Zeusz fejéböl (azaz ANYA nélkül) kipattant, androgün nö alakú, de nem feminin energiájú Isten,  Pallas Athené-nek szentelt oltárokat építettek helyettük. Gondoljuk végig hogyan tükrözte, az akkor egyre terjeszkedö merev, hierarchikus politikai/szociális/gazdasági világrendet ez a fordulat: a hóditó katonai elit mely a késöbbi - mai is érvényes - patriarchátust bevezette, feldarabolta a minoszi kultura istennöit, és ezzel elindult a máig fennálló nöiség démonizálása. Pallas Athéne szerepében fennmaradt a látszólagos - de alárendelt szerepbe taszított - nöi eröt szimbolizáló , feminin istenség, miközben a minoszi spiritualizmus egyéb nöi istenségeiböl megformálták a visszataszító, démoni, kígyóhajú Gorgókat (a 3 szörnyü testvért, köztük Medusa-t - akinek késöbbi lefejezésében Pallas Athénénak nagy szerepe lett, és pajzsának díszévé lett). Ezeknek a nöi alakoknak a mitológiáját érdemes elolvasni, a asztrológiában pl. Medusa (149) aszteroida kibontása mélységesen korrelációban van, azzal ahogy életét a mitológia elmeséli: ahol képletünkben áll, és amilyen kapcsolatokat létesít más elemekkel, jelzi, hol/hogyan fosztottak meg "szépségünktöl", hol/hogyan estünk saját hiúságunk áldozatául, hol/hogyan"fejeznek le minket", hol veszítjük/nyerjük vissza erönket, és hol vállnak mások kövé pillantásunkban stb....

Tudatosítanunk érdemes, hogy a Patriarchátus utolsó fejezeteinek lehetünk tanui életünkben, és ennek sokan még áldozatul esnek, ők korunk nagy hösei... A Földanya Tudatossága (black-goo), mely bolygónk mélyén összeköttetésben van valamennyi érzö lény életével, érzéseivel, gondolataival (talán ez az amit Akasha Krónikaként ismer az írás) ébresztget minket. Az összecsapás, és a kettöség felszámolása kollektív szinten sajnos nem tud harc/eröszak/ellenállás nélkül megvalósulni, figyelj arra akár nőként, akár férfiként, hogy miként kondicionált Téged évezredek torzított valósága, keresd magadban és másokban a nöi principiumot: ez az melyen keresztül kapcsolódhatsz a Szív útjához, ne engedd, hogy félelmeid utat törjenek benned, vállald az ezzel járó felelősséget, felébredésed gyümölcse lesz szabadságod. A két energia kollektív kiegyenlítéséről, és azonos értékü teremtö eröként való elismertségéröl szól most Idönk. Ahol tanu vagy, ott légy jelen: rajtad is múlik hova jutunk. A Patriarchátus eszköze a megfélemlítés, a traumatizálás, a hiány keltés. Higyj a böségben (Jupiter), higyj az Erödben (Skorpió).

Jupiter a Skorpióban retrográd fázisát kezdi meg egészen Július 10.ig-, azt kéri Tőled menj mélyre, hajtsd a felszínre, és engedd el, szabadulj meg rejtett kifogásaidtól, félelmeidtöl, hazugságaidtól, képmutatásaidtól, traumáidtól, keresd az Igazságot, ne add fel...nem lesz könnyü, de ebben segít ez most Neked. 

Beyoncé/Lemonade/All Night

Found the truth beneath your lies
And true love never has to hide

True love never has to hide
I'll trade your broken wings for mine
Trade your broken wings for mine
I've seen your scars and kissed your crime
Seen your scars and kissed your crime