Mi az odaadás?

Életünk nagy része a sorozatos elengedésekröl szólnak, már gyermekeinket is erre biztatjuk, nem lehet elég korán elkezdeni...Talán jobb lenne inkább az odaadást gyakoroltatni velük, és magunkkal is. De mi is az odaadás?

a16afc19139c44812625a4bdffc61598.jpg

Ha valamit oda-adok, akkor bár elengedem, nem mondok le róla, azaz a folyamatot aktivan megélem, én döntök úgy, hogy odaadom ezt, vagy azt. Ez lehet tárgy, vágy, akarat, bármi amire már nem lenne szükségem. Az elengedés azért nem teljes, mert nem kívánja meg az én éberségem, pusztán elengedem, lemondok, passzívan, sokszor mártíromsággal, önsajnálattal vagy akár utánérzéssel, feldolgozatlanul. Az elengedésed akkor nem hagy nyomot benned, ha nem kötsz hozzá semmilyen utóízt, nem marad nyoma se benned, sem körülötted. 

Amikor elengedünk, akkor nem tudjuk miért tesszük, lemondat az élet, és ezzel együtt mi is gyakran érezzük, hogy kevesebbek lettünk, valamitöl megváltunk, de talán nem voltunk teljesen odaadóak.

Amit odaadsz, az ismét körforgásba kerülhet, ahogy fa hullatja földnek levelét, termését összel. Nincs siratás, nincs könny, nincs vágyakozás, csak tiszta odaadás: azaz szeretet. 

Odaadni magunkat nagyon nehéz, elengedni magunkat könnyü. Add oda azt ami elhullott Benned, tiszta szívvel, bátorsággal, szeretettel.

Több leszel mert ami meghalt Benned az sem Te voltál...

astrolookbookComment