NAPI LOOKBOOK Hold, Vénusz az Ikrekben, Mars Uránusz kvadrát

2018 május 17 Hold vénusz együtt az Ikrekben, Uránusz (0°TA07) kvadrát Mars (0°aq07) 

A menjünk vagy maradjunk kettösége, az elöre vagy inkább hátra. Az a pillanat amikor a mesehös feltarisznyázza a lovát és elindul, de a kapuból visszanéz. A pillanat spontán döntése, az amikor már nincs visszaút, de mégis. Amikor a döntésed mélyebben ül mint ahogy gondolod, amikor átfut a gondolat, hogy "de mégis", és "mégse" lesz belöle. Az a pillanat amikor a vonat ajtajában állsz, de már sípoltak, azt hiszed le tudsz ugrani, de mégsem. 

Tudd, hogy ami most zajlik azt mélyen igaznak érzed (Jupiter a skorpióban retrográd). Nincs értelme hadakoznod - : ugyan Május második felének meghatározó mozgató figurája a Mars, de egyrészt retrográd mozgásban, másrészt egészen öszig a Vízöntöben tartozkódik, a Bika Uránusz fennhatósága alatt a lassításra, megfontoltságra, hosszú távon fenntarthatóságra lesz "kénytelen" erejét összpontosítani. Életed nagy változásai jelenleg a fix tengely  (Oroszlán-Vízöntö- Bika - Skorpió) körül zajlanak, utolsó elemei épülnek át annak a folyamatnak, melyek tavaly augusztusban (2017 Aug. 21) az Oroszlán 28° fokán történt Napfogyatkozás körül indultak be. A változás tehát már nem visszafordítható, az Úton vagy, visszanézhetsz, de ahogy a mesében: kövé vállsz - megrekedsz, elakadsz, nem jutsz messzire. 

Az Uránusz energiája, együtt a Neptunnal a Felsöbb Világ hatalma. A Bikában ez a Felsö Világ (Tudás) csap villámként a Testbe (Vénusz), Ouránosz és Gaia nem túl romantikus egyesülése ez, mely násznak gyermekei a Titánok, az őserő megtestesítöi. Ezt az őserőt hivatott bennünk felébreszteni az a 7 év, melynek kapujában búcsút intünk annak, mely már nem a lélek szerint való, túlhaladott és szükségtelen evólúciós pályánkon.