NAPI LOOKBOOK Jupiter Neptun trigon

Víz bennünk, körülöttünk. Az Egy. Ahol ellenállás, fizikai forma feloldódik, beolvad és megszűnik.  

Víz bennünk, körülöttünk. Az Egy. Ahol ellenállás, fizikai forma feloldódik, beolvad és megszűnik.  

Az év talán legkreatívabb Napja (i). Víz Nagy trigon az Égen: - esik is az esö már egy ideje... - Jupiter (Skorpió) - Neptun (Halak) - Vénusz (Rák). A Nagy Víz-en  (Lélek) kelünk éppen át, még akkor is, ha a Vénuszt a Szaturnusz tartja "fogságban", hiszen farkasszemet néz vele a nagy galaktikus pályán. Vénusz a Rákban, a Hold fennhatósága alatt el-el vihet minket a Múltba, és végig veteti velünk életünk minden területét, hiszen a Hold 2-2,5 naponként újabb és újabb jegyet látogat meg. Ez azt is jelenti, hogy amíg a Rákban jár, a Vénusz energiája felülvizsgáltatja velünk életünk minden területén, hogy "Mi az Értékes?" "Mi az értékálló, maradandó?", "Mi vagy ki az?"  mely életünk alapjainak átalakításában jelentösséggel bír, és fennmarad a rostán. Június közepéig ez az értékelö teszt érzelmileg (Hold) hatja át legbelsö világunkat, azt követöen az Oroszlánban, már a Nap hatása alá kerülve, a folyamatok felgyorsulnak és kihajt az elvetett mag, láthatóvá a válik a láthatatlan. Az addigra kikristályosodott értékrendünkre világosabban ráláthatunk, a Nap fényében kitisztulhat a kép, és nemcsak romantikus képzelgés, hanem konkrét életesemények által is életet adhatunk felülvizsgált elveinknek. 

A Víz trigon azért érdekes, mert a lélek evolúciós pályája: Hold-Plútó-Neptunusz triplicitása. Ami most fogalmazódik meg Benned, az nagyon mélyröl biztat, hogy pályádat el ne hagyd, értsd meg azt a nyelvet (Jupiter) melyen a Lélek (Neptun) beszél hozzád nap mint nap, megérzések, intuíció, és szinkronicitások formájában. A Lélek az Isteni jelenléte Benned, az Igazság nem elérhetö logikával, bizonyítási eljárásokkal, a Víz az Úr...hagyj fel a kételkedéssel (Nap az Ikrekben), engedj a belsö hívásnak, tedd mit a Szó üzen benned képekben, érzésekben, hangulatokban.

A külső parancs (Szaturnusz a Bakban) nagy visszatartó erö, ez az Átkelés: vajon mered-e elengedni megmerevedett külsö (családi, szociális, társadalmi, egzisztenciális, vallási... stb.) és belsö (hiedelmeid, félelmeid, megszokásaid, feltételezéseid, berögzültségeid...stb.) struktúráidat, és mersz-e kiállni legbelsö hívásod mellett, mersz-e változni, a változáson átkelni, mielött a változás ér váratlanul utol? Az Égen most felálló Nagy Trigon jelzésekkel üzen Neked, figyelj arra mit, és hogyan szólít meg Benned. Nincs part, ne keress biztonságot odakint, ott épp most bomlanak, esnek szét a szilárdnak vélt alakzatok (Plútó a Bakban)...partod a Tested, biztonságod a Lelked...Ha figyelsz tudod mi táplálja mindkettőt.