NAPI LOOKBOOK Retrográd Neptunusz a Halakban

2018 június 18. NEPTUNUSZ retrográd (16Pi30 - 13°PI42)

Káosz csak közelről nézve létezik, mindig lesz egy távolság melyről letekintve, minden káosz feloszlik és Egységbe rendeződik. Találd meg ezt a távolságot magadban (gondolatban, érzelemben, tudásban), és hallgass el kicsit. 

Káosz csak közelről nézve létezik, mindig lesz egy távolság melyről letekintve, minden káosz feloszlik és Egységbe rendeződik. Találd meg ezt a távolságot magadban (gondolatban, érzelemben, tudásban), és hallgass el kicsit. 

Neptunusz, az összes többi külsö bolygóhoz hasonlóan évente 5-6 hónapot (év felében) retrográd. Ez a Földről nézett mozgás illuzórikus, hiszen a bolygó mindeközben természetesen elörefelé halad elliptikus pályáján. Mégis miért foglalkozunk vele? Azt is megkérdezhetjük, hogy miért foglalkozunk bármivel, hiszen minden jelenség illúzió természetü, maga a létezésünk is csupán gondolat. Igaz, amíg a tudatosság iskoláját járjuk a Földön, addig annak minden osztálya jelentös, hiszen érettségit sem rögtön 7 évesen szerzünk. Retrográd fázisai a bolygóknak, és az ezzel járó lelassuló mozgásuk, pillanatnyi megállásuk az Égen, (mely egy Neptunusz esetében pár nap), szimbolikus erejü, ahogy minden, ami az asztrológiában a bennünk lakozó archetípusokra rezonál, mely archetípusok minden emberben azonosan jelen vannak, éppen ezért univerzális érvényüek.  

A hátráló mozgás azon a ponton (Halak 16-17 °foka) történik, ahol odaadás és sprititualitás tesztelödik életünkben. Mire való a spiritualitás, ha nem valós gondjainkra ad választ? A látható és a láthatatlan világ összekapcsolásának ösi, emberi létünk valós igénye az amit spiritualitásnak lehet nevezni. Személyes szinten érettségünk abban mutatkozik meg, hogy mennyire vagyunk képesek erre az átjáróra ráhangolódni, arra a végtelen inspirációs forrásra, melyböl bárki bármennyit kortyolhat. Talán éppen ezért is lehetséges, hogy Neptunusz/Halak/12es Ház energiája összeköthet minket a tágabban megélt ismertséggel, híressé válással, általa lehetőségünk van kollektív forrásból meríteni, kollektív témákra személyesen ráhangolódni. A mostani hátrálás éppen azért is történik, hogy ezt a "ráhangolódást" ismét körbejárja, az energia befelé vezet, bennünk oldódik fel kérdés a válaszban, még mielött a kérdés kérdéssé rögzülhetne. A feloldódás, ráhangolódás az ami neptuni mindannyiunkban. Amikor a bolygó retrográd, akkor ez a feloldódás nem automatikus, arra kényszerít, hogy önmagadnak add be a "fájdalomcsillapítót", hisz eloszlik az az álom, melyben a minden lehetségesben lebegtél egy fél évig. Túlexponáltságunkra nem lesz más gyógyírunk, mint befelé fordulni, belsö munkában álmainkat beutazni, kreatív képességeinket újra felfedezve kitágítani, és életünk paradox és káosz helyzeteit tolerálni, befogadni és, minden törekvésünk feladni, hogy itt és most mi teremtünk Rendet. 

A Világban nélkülünk is Rend van. Káosz, melyböl a Világ született is csupán saját mitológiánk, Tudatunk szüleménye, egy gondolat, mellyel pontot tehetünk arra a kérdésre, hogy honnan is származik Valóságunk. Neptunusz hátrálása segít, hogy ezt a Valóságot önmagadban felfedezd, akár azon az áron is, hogy feladod eddigi hiedelmeidet, feloszlatod belső dogmáidat, azt a személyes zsinatodat, mellyel szakadatlanul Rend-et akarsz teremteni Magadban és Magad körül. Leleményességünk, megoldó képességünk és képzelőerönk lesz az, mely ily módon feltöltödhet, ha nem ragaszkodsz ugyanahhoz a kockás terítöhöz, rózsafüzérhez és kis párnához...A retrográd Neptunusz igérete, hogy mesterfokon sajátíthatod el tudatod álomépítő mozgásának, és életed végtelen változatú kérdéseire adott találgatásaidnak, becsapásainak leleplezését. Ez a cselekvő spiritualizmus lesz korona ékszered. 

Ha kevésbé tudunk ráhangolódni a spirituálisan, és kreatívan magasabb frekvenciákra, egy retrográd Neptunusz abban is megnyilvánulhat, hogy letargikusabb, fáradékonyabb, az élet értelmét nem látóan, depresszívebb és magunkba fordulóbbá válunk, mely érzetek idővel stabilizálódnak, és szinte észrevétlenül beépülnek életünkbe, akár betegségeket (autoimmun/lappangó) is táplálhatnak...Álmaink intenzívebbek lehetnek, és újonnan felfedezett pszichikus képességeink érzékenyebbé, támadhatóbbá és sérülésekre nyitottabbá tehetnek minket. A fájdalomcsillapítás enyhülése miatt, minden élesebb, kontúrosabb, érzékelhetőbb, a látható és a láthatatlan közötti átjáró kinyílik, ide csak józanul, tudatosan és éberen lépj be...