Gondolatok a Napfordulóról

Sokan nem tudjuk, csak érezzük, hogy jelentős korban élünk. Nemcsak azért mert az emberiség felébredésének lehetünk tanui az élet sok területén, hanem azért is mert ez a felébredés éppen bennünk és előttünk történik. Ennek a földi értelemben vett zavarosan dinamikus kornak az egyik lehetséges oka, melyet sokan kutatnak, az a tény, hogy a nyári Napforduló alkalmával a Nap az Égen éppen a Galaktikus Központtal kerül egy vonalba. Bizonyos számítások szerint ez 1998-ban volt egzakt, de mivel a precessziós mozgás miatt 72 év alatt 1° haladunk előre, ez az együttállás 72-72 éves határértékkel számítva 1926- 2070-en ível át.

Ha egy fa kidöl, 100 magonc jut fényhez, és ezer spóra költözik a korhadt törzsbe.
2018 Június 21: A Napot Orion/Nimród keze emeli fel, az égi egyenlítö és a galaktikus egyenlitö találkozásánal. Az Átjáró nyitva, ha teheted töltsd e fontos napot a szabadban, töltödj a Nap erejével.

2018 Június 21: A Napot Orion/Nimród keze emeli fel, az égi egyenlítö és a galaktikus egyenlitö találkozásánal. Az Átjáró nyitva, ha teheted töltsd e fontos napot a szabadban, töltödj a Nap erejével.

Jó tudni, hogy legközelebb, azaz 2070 után, a most nyitott átjáró circa 26 ezer év múlva lesz megint egzakt...Ez a csillagászati tény önmagában nagyon súlyos: akármilyen nyomorúságos, vagy csodálatos is az életünk, a Föld Tudatosságának, a Galaktikus Centrum általi beavatásában veszünk jelenleg mindannyian részt...Minden évben a nyári Napforduló (2070-ig) mindannyiunkat összeköt a Galaktikus Centrummal, általa saját frekvenciánkat a Galaktikus Centrum frekvenciájára hangolhatjuk át. A Földet a magasabb rezgéssel áthangolva, mindannyian antennáivá válunk annak a központi Forrásnak, mely a Naprendszerünket tartja pályán. Ez azért "cool&chill"...

Azon is érdemes tűnődni, hogy a nyári Napforduló az a pillanat amikor a Nap a kardinális, víz, Hold uralta Rák jegybe lép. A Nap mielőtt hazaérkezne saját erőterébe (Oroszlán), egy hónapig elidőz a Holdnál vendégségben.

Nap a Rákban: Nap és Hold teljessége, az összekapcsolódás, az egymásba karolás, a nász, az otthon teremtés. Az izgő mozgó Ikrek hava után, érzelmeink, gondoskodásunk és családunk kerülnek fókuszba. A Napforduló képletében azonban pillanatnyilag - a Hold a Mérlegben áll, jegybeli kvadrátban a Nappal: a nász bár megpróbál érzelmileg békében lenni, mégis feszültség, készenlét zavarja meg a két fényt adó együttlétét.

Olyan ez kicsit, mintha a Nap később ért volna haza, és már kihűlt az ebéd...Igaz is, hisz a Nap ahogy a Rákban halad majd, először a Szaturnusszal kerül szembe, majd a Plútóval (Bakban), a Rák hava a családokat elválaszthatja az idén, a felelőség és a munka érzelmileg kavarhat hullámokat. A háttérben már az Újvilág (Mars a Vízöntőben) formálódik (Mars-Uránusz kvadrát), nem lehet megállni, a rügy sem torpanhat meg: akkor is kipattan ha félti hamvas virága szirmait. Ha félted is legbelsődet a világnak megmutatni, ha a Belső Gyermek sír is Benned, akkor is  nyitnod kell, mert ahol a jövöd épül, formálódik éppen, ott kivül-belül a Te jelenlétedre, Teljességedre van szükség. Itt most nincs visszaút: az Élet erősebb mint a Halál. Ha egy fa kidől, 100 magonc jut fényhez, és ezer spóra költözik a korhadt törzsbe.

Ha tágabban a Nap-Hold-Chiron-Szaturnusz nagy kvadrát nem lenne elég a kardinális jegyek változást beindító erejéhez, akkor lök rajtunk a Mars-Vénusz-Jupiter nagy háromszög...A nyár sok szempontból lesz a nemek, a felek küzdelme egymásért, intimitásért és a hatalomért (sex-pénz), végsősoron a jövö közös alakításáért. Jupiter a Skorpióban nagyon mélyről a bizalomra biztat. Vajon merünk-e bízni a másikban, magunkban? Vajon tudunk-e szövetkezni, társulni, összefogni és együttmüködni a közös célok érdekében? Vajon ki,vagy kik lesznek azok, akikkel új víziónkat megvalósítjuk, kik kisérnek el minket utunkon? Az idei Napforduló legfőbb kérdései ezek...