NAPI LOOKBOOK Mars együtt a Leszállóval a Vízöntőben

2018 június 7. Mars (7°AQ08) együtt a Leszálló Holdcsomóponttal

Mars és Vénusz (az égi pár) idén nyáron olyan tangót fognak járni mely sokunkat megpörgetnek majd kapcsolatainkban. Mars (akarat, ösztön, harag, szabadság, önmegvalósítás) mielött megkezdi retrográd mozgását, érinti a karmikus múltat szimbolizáló Leszálló Hold-csomópontot - az objektívan száraz és hüvös Vízöntö (barátságok, közösségek, ideálok, személyesen túli világ, leszakadás, leválás, felszabadulás) jegyében, - és még mindig kvadrálja a Bikában haladó Uránuszt (hosszú távú memória, személyes tudatalatti, trauma szignatúrája, változás és váratlanság).  Ezt az együttállást öszig még 2 szer megtapasztaljuk, a tangónak összesen 3 felvonása lesz.

Ne csodálkozz ha hirtelen haragot tapasztalsz magadban, mely haragnak hátterében a múltban megtapasztalt kiközösítések, csoportokból, barátságokból való kizárások, kirekesztések, mellözések állhatnak. Vizsgáld meg, hol és miért történt veled - akár gyerekkorodban - ilyen jellegü trauma (Uránusz). A harag ösztönös, a Csittából (elme tartalma) tör fel, ez a láva, mely hatalmas robajjal ömlik ki a vulkán torkából (jelenleg is a világ számos pontján veti ki maga Gaia is magából sok évszázad dühét, haragját...). Higgadtságunkat megörizni ilyen helyzetekben nagy koncentrációt és fegyelmet igényel. Mégis, a higgadtság az Elme valós természete, ahogy a víz felszíne is kisimul ha semmi nem zavarja meg, semmi nem kavarja fel.

Mars a Vízöntöben kvadrátban a Bika Uránusszal arra próbál minket figyelmeztetni, hogy érzelmeinket (Rák-Vízöntö kvinkunx) elemeire szedve, és megvizsgálva (Szűz-Vízöntö kvinkunx) leszünk képesek csak haragunkat, indulatunkat (Mars) távolról szemlélni, objektivizálni, és arról végleg leszakadni. Mars a szexualitásunk is, a kvadrát energia váratlanul szembesíthet a múltból hozott és megtapasztalt érzések felkavaró jelenlétével, az impotencia, az elhagyatottság, a szexualitás ehülésével, azzal az ürességgel mely egy-egy együttlét után az illúzióból felébreszt, és szembesít azzal az igazsággal, hogy az Egy te magad vagy. 

A nyári eklipszek és Mars/Vénusz egymást átfedö idei retrográdja párkapcsolatainkat hosszútávon rakja a helyére. Mars a Vízöntöben, hátrálva a Bak utolsó fokára majd vissza, és Vénusz átívelése az Oroszlán/Szüz/Mérleg jegyén, más és más arcával fordítja majd e két - önmagukban ellentétes irányultságú princípiumot. A tetöpontot Vénusz retrográdja a Skorpióban hozza majd el összel (Október 5)...

Mars a Vízöntöben a szabadságot nem vágyja, hanem akarja és kivívja, az érzelem mentes, barátias, laza kapcsolódás a terepe, Vénusz a Rákban nagyon ellentétes vágyakkal bír, a kihívás e két jegy kvinkunx kapcsolata: segít, hogy se saját, se mások érzelmeit ne vegyük túl komolyan, de haladjunk önmagunk kreatív megnyilvánítása felé (Vénusz június 13-án az Ikrek Újholdkor lép az Oroszlánba), szeressünk, de ne ragaszkodjunk, érezzünk, de ne drámázzunk, kapcsolódjunk, de ne adjuk fel önmagunkat, szabadítsuk fel magunkat és kapcsolatainkat a kötödésektöl, legyünk bátrak abban, hogy saját értékrendünk, megtisztított morálunk (Jupiter a Skorpióban) mentén választunk, és döntünk a jövöben. 

Mars és Vénusz nyár-öszi tangója, és a felkavaró július/augusztusi eklipsz sorozat különös, megszokásainktól idegen, váratlanul fájdalmas is lehet majd sokunknak. A cél azonban a személyesen túl van. A boldogság az az állapot, ahol az elme csendes és önmagában nyugszik, nincs hullámban, nincs mozgásban. Éppen ezért csakis a személyes sérelmeken, konfliktusokon való felülemelkedés hozhatja el számunkra ezt a vágyott békét. Az elme higgadtságának lényege, hogy mindegy milyen vihar dúl odakint, nincs összekapcsolódás, csak ÉN szemlélek: ez a Vízöntö retrográd Mars üzenete felénk. Ahol a szerelem véget ér, ott kezdödik az Én. A tánc maga az élet, az elválások és találkozások, együtt mozgások szakadatlan végtelen ritmusa. A zene az az ígéret mely elvezet legbelsödhöz, ahhoz az együttérzéshez mely túl van a szerelmen, a ragaszkodáson, a logikán, a kettösségek felörlö állapotán...A zene vagy Te, a tánc az életed. A táncod ha véget ér is, a zene, a Hang, az Ohm  örökké létezö Benned és rajtad kivül is. Hangolódj önmagadra, táncolj de a zenét akkor is dúdold csak tovább, ha épp nincs melletted az akivel táncolhatnál...