Gondolkozz Ezen

A 4es ház a klasszikus asztrológiában az anya, az otthon, az intimitás, a külvilág elöl elzárt részünk, a gondoskodás, a biztonság, a gyökerek, az ingatlan. Ennél azonban sokkal több.

A síksági indiánok tipi-je Ég és Föld otthona. A rudak (2x7) a Pleiades csillagkép 7 csillagjának földi másolatai, kijelölik a 7 erényt, a 7 energia központot (csakrák), szakrális gyökereink vezérei. A kehely melyet megformálnak, a Fent és a Lent azonosságának ösi igazsága. 

A síksági indiánok tipi-je Ég és Föld otthona. A rudak (2x7) a Pleiades csillagkép 7 csillagjának földi másolatai, kijelölik a 7 erényt, a 7 energia központot (csakrák), szakrális gyökereink vezérei. A kehely melyet megformálnak, a Fent és a Lent azonosságának ösi igazsága. 

A 4es ház az ahol állunk, a talaj mely a lábunk alatt megtart minket, és az a tengely mely a Föld középpontja felé visz, és összeköt minket. Ez a ház ahol tágabban mindenkivel, és mindennel összekötödünk. Az otthon az az érzés, az a tudatállapot, melyben aggodalmaktól, elvárásoktól mentesen önmagunk lehetünk, ahol megpihenhetünk. Az a belsö várkastélyunk melynek királya, királynéja mi magunk vagyunk. Az a hely ahol önmagunk centrumába költözünk, annak megtapasztalása, hogy tér és közép is mi magunk vagyunk. Itt adunk ritmust a szívnek, itt lélegzünk fel, itt találjuk meg belsö kincseinket, itt bányászunk emlékeinkben, múltunkban, itt hozzuk fel a mélyen elásott aranyat érzelmi testünkben, itt vesszük magunkra igaz börünket, identitásunkat, és itt lelünk békére és alszunk el örökre. 

Ha képes vagy 4es Házadban otthonra lelni, akkor megérkeztél. Ha kapcsolatod ezzel a házaddal kiegyensúlyozott, azaz ha a talaj a lábad alatt nem csúszik, nem süpped, és nem görönygös, akkor minden építményed (kapcsolataid, külvilággal való viszonyod, munkád, karriered stb..) kiállja életed megpróbáltatásaid. 

A 4es ház a kezdet Hangja, az Ohm. Ahogy az angolban a "mom" jelöli az anyát, mely nem más mint  "M(e) is Ohm", azaz én vagyok a Hang, a kezdet rezgése, a Teremtés gyökere. 

Meditálj a 4es Házadon, mit jelent Neked, mi a viszonyod a fenti témákhoz.  A közelgö Rák (4es Ház) Újhold az év azon pillanata, amikor annak a magját ülteted el, mely önmagadban sarjad ki, illetve hozza majd meg gyümölcsét a Rák Teliholdkor, - azaz akkor amikor a Nap a Bakban áll (December-Január). Legyen ez az Újhold érzelmi identitásod újragondolása, belsö biztonságod alapköletétele, Éned Alapítványa. Építsd meg tipi-det, azt a szakrális otthont ahol Fent és Lent benned találkozik. A siksági indiánok sátra egy szimbolikus kehely, ahol a rudak az égi antennák, melyek otthonunk szilárd talapzatát képezik, és ahol összeérnek, az az eröközpont, a szív csakránk. A tipi felállítása Ég és Föld , Atya (Bak) és Anya (Rák) szimbolikus párosítása, az otthon égi és földi áldása. Nyújtsd az Ég felé kezed, állj terpeszben, formálj kelyhet testeddel, érezd, hogy mindez általad és benned ér össze.