NAPI LOOKBOOK Merkúr Plútó kvinkunx

Hawai-on 2 hónapja folyik a láva, Kilauea torkából új föld épül, tanui lehetünk annak hogyan születnek és pusztulnak életterületek Földünkön. 

Hawai-on 2 hónapja folyik a láva, Kilauea torkából új föld épül, tanui lehetünk annak hogyan születnek és pusztulnak életterületek Földünkön. 

Merkúr az Oroszlánban idén 2 hónapot idöz , Szeptember 5-ig tartozkodik e jegyben. Mostanra mozgása lelassult, július 26.-án fordul hátrafelé, már érezheted ahogy közlekedésben, kommunikációban dolgaid elakadnak, késnek, félreértödnek, újraindításra szorulnak. Merkúr az Oroszlánban drámai, mesés, meggyözö, öntetszelgö és lelkes, nem biztos, hogy meghallgatja a másikat, önmagára öszpontosít, nem mindig látja a másikat. Nem annyira a részletek, inkább a cél érdekli. Retrográd fázisban szív ügyeink kerülhetnek terítékre, valamit újra gondolunk, újra értelmezünk ezen idöszak alatt. Mostanra 6 bolygó retrográd az Égen, minden lassulni látszik, ha mégis mozog, akkor sistereg, robban - akár a láva mely az óceánhoz ér. A kvinkunx azért nehéz fényszög, mert semmiben nem egyezö, semmiben nem rokon jegyeket köt össze. Ez a totális különbözöség szövetsége, amely nagy kompromisszumra hívja a feleket: csak akkor kerülheted el a konfliktust (Plútó a Bakban), ha nem akarsz meggyözni, nem akarsz villogni, elengeded igaznak vélt igazadat. Merkúr a gyermek is, lehet, hogy gyermekeidre, testvéredre kell jobban odafigyelned, helyzetekben elvesztheted az "agyad", drámaibb lehetsz a szokottnál, bizalmadat vesztik el, ha nem ügyelsz arra amit, és ahogy mondasz. Hajlamunk lehet "katasztrofizálni" (Plútó a Bakban) eseményeket, ne akarj mindent irányítani, a jövöbelátás nem a Te ügyed. Értékes felismeréseid lehetnek, ha hajlandó vagy felfedezni a hibát a logikádban (Merkúr retrográd). Használd ezt a fényszöget belsö magmád felkutatására, ha bent éled át Tűz és Víz harcát, nem szükséges, hogy kint is meglásd ennek valóságosságát. Tedd félre cinizmusodat, bízz a jóban, hagyd a kétkedést másra. Táncolj vagy énekelj - a napokban a zene lehet gyógyhúrod.