Teljes Holdfogyatkozás a Vízöntö 4°44 fokán

Givenchy New York 2016  Holdfogyatkozáskor a Föld vetett árnyéka sötétíti le a Hold nap általi tükrözött fényét. Árnyék az Anyag sűrűsége miatt létezik. Amin a fény áthatol, ott nincs vetett árnyék. Ha képesek vagyunk testünket fényáteresztővé tenni, felszámolhatjuk árnyékunkat is.

Givenchy New York 2016

Holdfogyatkozáskor a Föld vetett árnyéka sötétíti le a Hold nap általi tükrözött fényét. Árnyék az Anyag sűrűsége miatt létezik. Amin a fény áthatol, ott nincs vetett árnyék. Ha képesek vagyunk testünket fényáteresztővé tenni, felszámolhatjuk árnyékunkat is.

Holdfogyatkozás a Nap-Föld-Hold egyvonalba kerülése a Térben, ahol a Föld árnyéka elsötétíti a Hold fényét. Ez csak akkor tud létre jönni, amikor a Nap már lement,- azaz, Nap és Hold oppozícióban van (Hold fent az égen, Nap lent a "Föld alatt"), és a Holdcsomópontok közelében áll fel a Telihold (Nap-Hold szembenállás). Az idei Holdfogyatkozás az elmúlt 120 év leghosszabban tartó eklipsze lesz, több mint 1 órán át vonul át a Föld árnyéka a Holdon, ezen idö alatt a Hold teljes alakváltozását megfigyelhetjük, azaz 1 óra alatt a Hold egy teljes ciklusának lehetünk tanúi (Teliholdtól Teliholdig). Szimbolikusan: objektív tanúja lehetsz saját érzelmeid teljes skálájának, felismerheted (Vízöntö) hol ismétled traumáidat, és egy szamuráj kardrántással (Mars) akár véget is vethetsz a leszakadás, elhatárolódás, kirekesztettség, elhagyatottság, másság okozta traumatikus élettapasztalatod önkényes fenntartásának.

A jelenlegi teljes Holdfogyatkozás (annál teljesebb egy eklipsz minél közelebb van a Holdcsomópontokhoz) a Marssal és a Leszálló Holdcsomóponttal áll együtt, ez tehát egy Leszálló eklipsz: az elengedés, a megszabadulás, a Múlt elvágásának energiája. Hogy mitöl szabadulhatunk meg? Ha figyelsz magadra, tudni, érezni fogod (vagy már érzed egy ideje) mi az ami az életedben idejétmúlt, mi az ami visszatart, és hol érzed magad a jövödtöl elvágva, mi az amitől (akár önkényesen felvállalt) kirekesztettséged (Vizöntö) elzár, valós vágyaid hogyan sötétülnek el saját elbizonytalanodásod, életuntságod, kiszürkülésed, vagy önmagad lebeszélése által. Pár órával a Holdfogyatkozás elött a Hold a Fekete Lilith-el találkozik a Bak utolsó fokán, azaz eléri a Föltöl való távolságának legtávolabbi pontját. Ez jelzi számunkra, hogy érzelmi távolságtartásunknak (Lilith a Bakban) is véget vethetünk - feltéve ha erre tudatosan (Vizöntö) készen állunk. Lehet régóta összeszorított szájjal teszed a dolgodat, és nem is veszed észre hol válsz saját "gépezeted" monoton robotjává (Vizöntö), hol veszted el az élet élvezetét, hol szabotálod az örömödet (Oroszlán Nap), hol válsz valótlan szabadságod rabjává, életed száraz intézöjévé. 

A Nap szemben a Holddal hordozza a jövöt (Felszálló): az Oroszlán energiája (sok minden más mellett) kreativitásunk, önfényünk, és az Élet önfeledt ünneplése. A "bármire képes vagyok" és "bármit megtehetek" akadálytalan gyermeki lendülete és felhötlensége. Az eklipsz üzenete az is, hogy keressük az áramlást, a nektárt, a nedüt, a derüt, locsoljuk meg napjainkat, vessünk véget a szárazságnak, adjunk színt kifakultságunknak. A szín mindegy: kiálthatsz - fájdalomban, haragban, eltökélésben, szenvedésben vagy diadalittasan, mámorosan, örömben. A lényeg, hogy gyere ki a számüzetésböl (Vizöntö), mutasd meg az a tájat melyet érzelmeid belülröl festenek meg, akár téli akár tavaszi e táj. 

A Mars- Nap szembenállás a Mars retrográd fázisának félútja is egyben: a Holdfogyatkozás ezért is lehet nagyon dinamikus, drámai, feszült és robbanékony egyeseknek. A félút- az oppozició, mindig külsö-belsö krízis pont: rámutat arra hol irányítottuk tévesen energiánkat (Mars), hol és miben akadtunk el - ezúttal érzelmileg (Hold-Mars együttállás). Fény derülhet arra miböl maradtunk ki, vagy hagytak ki mások, mitöl nem kedvelnek,  vagy Mi nem kedvelünk másokat, barátokból miként válik ellenség, vagy ellenségböl hogyan lesz barát. A Vízöntö energiája magasabb Tudatosságra és emberségre nevel, képessé tesz arra, hogy sebészként bánj önmagad érzelmeiddel, éles szikével vágd ki a benned rothadó elemeket, és könnyíts lelkeden. Ha nem teszed, ha nincs bátorságod, mások teszik majd Veled, ez az energia megmaradásának, örök körforgásának univerzális törvénye. A Holdfogyatkozás ura - az Uránusz a Bikában  - kvadrálja a Nap-Hold szembenállást: segít abban, hogy az Univerzum érted dolgozzon, dinamitot rak oda, ahol bátortalan tűzrakásod nem robbantja be barlangodat. A gyógyulás/gyógyítás energiája - Chiron a Kosban -  trigonban a Nappal  - a fájdalmakat annyiban tompítja, hogy érezheted: küzdelmed vége felé tartasz, a hegesedés elindult, a sebek bezárulhatnak. Szuverenitás és szabadság kérdése kisimulhat, nem kell feladnunk önmagunkat ahhoz, hogy valamihez vagy valakikhez tartozhassunk. Hovatartozásunk nem mások (Vízöntö), hanem saját Szívünk (Oroszlán) országa lehet. Kreativitásunkra (Oroszlán) szorulunk ahhoz, hogy a hirtelen és váratlanul megváltozott körülményeinkhez idomítsuk reakcióinkat. A Holdfogyatkozás egyik kihívása éppen az lesz, hogy elö kell venned túlélö készletedet, hinned kell abban, hogy a Kozmosz érted és általad dolgozik, hogy nem vagy egyedül, hogy lesz segítséged, hogy nem kell egyedül harcolnod (retrográd Mars). Ha magadon segítesz, Isten is megsegít: ez most többszörösen igaznak bizonyul e Holdfogyatkozás hatásaként (a következö 6 hónapban). A lényeg, hogy megtapasztald azt a belső erödet, mely mindenkor rendelkezésedre áll, mely mindentöl és mindenkitöl függetlenül jelen van, elérhetö és alkalmazható, az a képességünk, hogy változni és változtatni vagyunk képesek mintáinkon, besült koncepcióinkon, hogy írányt válthatunk annélkül, hogy magyarázkodnunk, vagy szégyelni kellene magunkat. Nyugodtan dobj ki olyat, melyet eddig nem mertél, vagy nem akartál, mert féltél, hogy megszólnak érte, vagy nem ismerted fel, hogy már túlhaladtad. Vállald önmagad úgy ahogy vagy, ha elestél is állj fel, porold le, és próbáld újra magad. Nincs örök formánk, ami örök bennünk az nem köthetö formához, nem letahárolható, nem bezárható. Szabadíts fel a mellkasodban élö Szívet (Vízöntö-Oroszlán tengely), válj meg a formádtól, adj teret érzelmeidnek, örömnek és fájdalomnak egyaránt.