Gondolatok a hátráló Marsról

Mars az az erönk, mellyel az életet nyakunkba vesszük, az Élet kíváncsisága, döntéseink hajtómüve. Amikor hátrál (2 évente) egy-egy jegyben, esélyt kapunk arra, hogy hajtóerönket újragondolhassuk, felszabadítva önmagunkat abból, amiröl azt gondoljuk: mi már ezt tudjuk. A hátráló mozgás a status quo megtörésének feladata: valami ne menjen úgy tovább, ahogy megszoktuk, átörököltük, vagy megszilárdítottuk. A Vízöntö jegye mentális potenciánk, a Teremtés önmagában harmonikus Intelligenciája, az a Forrás melyben a személyes eltörpülhet, kizáratódhat, mert nincs befolyással a Teremtés szakadatlan áramlására. Az a nézöpont melyben a Magasabbrendü Elme felülkerekedhet az "Én, Enyém, Miénk stb..." személyes storyboard-jain. Felszabadulásunk mentális eröfeszítéseket követel tölünk: nem történik se spontán módon, sem varázsütésre: belsö forradalmunk (Vízöntö) elménkben játszódik le, ha továbbra is ragaszkodsz a "de én így szoktam reagálni, mert ...", " én ilyen vagyok és kész.." mondataidhoz, akkor egy pillanatra sem engeded be azt, amire ez a retrográd rávezetne Téged. De mi is ez pontosan? 

Szubjektív Egonk rengeteg szemetet termel
— Keresd meg azt a kérdés melyben életeddel valóságosan találkozol

Elménk, és hajtóerönk legtöbbször lineáris, gondolatainkban rendszerint létezik egy kiindulópont, és egy definiált cél. A kettö között aktívált erö, maga az az energia, mely a Mars-hoz köthetö. Holografikus kivetítéseink összessége az, amit legtöbben valóságunknak, azaz életünknek hiszünk, ebben legvalóságosabban érzékelhetö önakaratunkat meg sem kérdöjelezzük: a valóságot csakis mi teremthetjük - gondolhatnánk...

Azonban amikor a Mars retrográd - akár tudatos vagy, akár nem-, tetten érheted magad azon, hogy fenti meggyözödésed valahol átereszt egy másik gondolatot is. Az a vágyunk, hogy dolgaink alakulásában önbeteljesítö önbizonyosságunkat megtartsuk, elkezd átsejletni egy másik vágyat is: talán mégsem mi cselekszünk, talán van egy magasabb Rend mely életünket fenntartja és rendbe rakja...

Ha a retrográd alatt érzel ilyen tapasztalati vágyat, érdemes engedned: most lehetöséged lehet konkrétan változni, cselekedeteid motivációján alakítani, elszakadni a folytonos cselekvés, odaérés, megcsinálás, kipipálás, teljesítés személyes ringlispíljéböl.

Mars a félelem legyözésének akcióhöse, nem is sejtjük, de legtöbbször azért cselekszünk, mert valamit, vagy valakit, el akarunk hárítani, önmagunkat valamitöl vagy valakitöl meg akarjuk védeni. Amikor a Mars retrográd, a paranoia helyett egyfajta "pronoia" léphet életbe: nem a valamitöl távolodás, hanem a valamihez közeledés is motiválhat. A teremtés mátrixának logikája nem lineáris, legtöbbször a ciklikusság, rezonancia és szinkronicitás törvényeit követi. A "mi a következö lépésem?" marsikus kérdése irreleváns ebben a dimenzióban.

Spontán létezésünk ismérve a Teljesség
— Az Én valós döntések, gondolatok, cselekedetek nélkül is

Életünknek azért építünk kézzelfogható várat, kontextust, történetet, mert félünk azok lenni amik vagyunk, mert nem tudjuk kik vagyunk. Ezért folyamatosan olyan gondolati sémákhoz ragaszkodunk melyeket sosem, vagy ritkán bírálunk felül, hogy vajon relevánsak e még...A mostani Mars retrográd nagyon erösen oda akarna vezetni, hogy bátran merjünk (Mars) másképpen (Vízöntö) gondolkodni.

  • Vajon szükség van-e történetre ahhoz, hogy életünk valóságosságát bizonyíthassuk?
  • Vajon nem másoknak akarunk folyton életünkröl beszámolni, és ily módon önmagunk létezését újra, és újra igazolva látni?
  • Vajon milyen az a létezés, melynek nincs története, nincsen akció höse, nincsenek mérföldkövei?

Sok olyan kérdésünk van nap mint nap, melyek pusztán zajok, nem öszinték, mert nem megyünk értelmezésük mélyére. És vannak olyan kérdések, melyek- hasonlóan a kirakós fajátékhoz -,egyszer csak bepasszolnak: olyan gondolatokat ébresztenek melyek az univerzális teremtés formájába tökéletesen illeszkednek, azaz nem hagynak maradékot, eltakaritandó szemetet, felesleget...Szubjektív Egonk rengeteg szemetet termel: folyton múltunkon igazítunk, javítgatunk...Életünk akkor tisztul ki, mikor a Lélek legmélyéröl inspirálódik, azaz cselekedeteink (karma) nem hagynak nyomot a Tudatalattinkban (Csitta), tiszta és szabad elmével autentikus Önvalónkból ténykedünk.

Ekkor cselekedet nélkül cselekszünk, lépések nélkül megvalósítunk, akarat nélkül végrehajtunk...E spontán létezés ismérve a Teljesség. Hisz hogyan legyek "Én" miközben az "Én"-ről csak elmélkedem? Csak ha a gondolatoktól, döntésektöl (Mars) mentesíted magad - szabadulsz fel (Vízöntö). 

Életed története (Múlt) nem megoldásod. Nincs szükséged kontextusra melyre építkezel. Ez Bábel tornyának szimbóluma: leomlik, hogy feltáruljon a lényeg, az Én valós döntések, gondolatok, cselekedetek nélkül is. Létránk a magasabb tudatossághoz (Vízöntö) nem kint hanem bennünk van. Életeddel kérdéseidben találkozol szemtöl szembe, keresd meg azt a kérdés melyben ez a találkozás valóságos, kerüld a felesleges gondolati fecsegést, érd el az egyetlen még megválaszolhatatlanságodat. E két hónapnyi Mars retrográd az elme Zen gyakorlata. Ezen idöszak alatti belsö tudakozódásod páratlan fejlödésed gyorsítótárja lehet. 

astrolookbookComment