Részleges Napfogyatkozás a Rákban

Anya (Hold a Rákban) - szellem (Plútó szembenállás): Ketou falubeliek Beninben, fotós:  DAVID PAUL CARR

Anya (Hold a Rákban) - szellem (Plútó szembenállás): Ketou falubeliek Beninben, fotós: DAVID PAUL CARR

Az idei eklipsz szezon igen-igen transzformatív lesz. Eklipszek akkor jönnek létre, amikor a Telihold/Újhold a Holdcsomópontok közelében (15-17° belül) áll fel az Égen. A mostani Újhold (Nap-Hold együttállás) a Rák 20°41 fokán több szempontból is jelentösnek igérkezik, igaz a részleges Napfogyatkozás csupán Ausztrália déli részén lesz látható: 

  • Napfogyatkozáskor a Föld (Anyag)-Hold (Lélek)-Nap (Szellem) síkjai összeérnek, azaz egy vonalba kerülnek. Ez a Hármasság találkozása és összeolvadása is egyszerre. Három az Egyben (de nem Nescafé...). 
  • Plutó (intenzív átalakulás) a Bakban tizedes fokra szembenállásban lesz az Újholddal.
  • A Július 12/13 - i Napfogyatkozás, a Szaturnusz és Plutó Felszálló Csomópontjával (Rák 17-20°) áll majd együtt.

A Planetáris Csomópontok azon metszéspontok tengelye, melyeket az adott bolygók ellipszis pályájának az Ekliptikával való találkozásai jelölnek ki. Szimbólikusan az adott bolygók (pl. Szaturnusz, Plutó) evolúciós irányelveit képviselik. Jelenleg a Szaturnusz és a Plutó Csomópontjai a Rák-Bak tengelyen majdnem összeérnek, e két égitest evolúciós szándéka azonos: a Rák mint a klán, a törzs, a feminin energiák, a gondoskodás, a külsö-belsö biztonság (érzelmi), és a belső tudatosság felé vezetö elvei mentén aktiválódik. A kozmosz evolúciós impulzusa felénk ezért, a magunkért, a családért, a gyermekekért, a közösségért, a nökért - és mindenek felett az Anyánkért, a Földért - vállalt felelöségre sarkal. 

Az Újhold szembenállása a Plútóval olyan lesz, mint a hónapok óta hömpölygö lávafolyó Kilauea torkából: megállíthatatlan tiszta evolúció, az új talaj születése életünkben, épp úgy ahogy a láva kihül, majd megtermékenyíti és feltölti a termöföldet. Arra kérdeztet rá, hogy hol és miként adjuk fel a szeretetet a hatalomért cserébe, és hol ismerhetjük fel, hogy mindannyian ugyanazt az otthont osztjuk meg egymással. Földünk hátán élni hatalom és erö, nem mindegy hogyan és mire használjuk...

A nöi energiákat két nagy trigon is támogatja az Újhold képletében: a Víz ereje (Nap-Hold a Rákban, Jupiter a Skorpióban és Neptun a Halakban) az érzelmi tisztulás, testi-lelki gyógyulás és szeretet energiáját fokozza, a Föld Trigon (Uránusz a Bikában, Vénusz a Szűzben és Szaturnusz a Bakban) pedig az új mag elültetésében segít szívünkben. Mindkét feminin Nagy Trigon (Víz-Föld) abban támogat, hogy valami Új megszülethessen, formát kapjon, lelkünket felszabadítsa, és a Világot táplálja. Ha túl sok a Víz, a Föld saras lesz, azaz elveszik a Forma, ha túl kevés, kiszárad, megrepedezik, szétmállik. Fontos, hogy ráérezzünk e két Háromság egyensúlyára életünkben is. 

Július 5-én Chiron hátrálni kezdett, ismét fájhat bennünk a múlt, ismét meg kell találnunk belsö hitünket ahhoz, hogy holisztikus gyógyulásunk kiteljesedhessen. 

Július 9-én a Vénusz a Szűzbe lépett, koncentráltabbak, mértéktartóbbak, és egészségtudatosabbak lehetünk ebben az egy hónapban. 

Július 10-én Jupiter végre megáll az Égen, és lassan elöreindul, érezheted, hogy a Március eleje óta megtorpant dolgaid ismét szelet, lendületet kapnak, ismét elindul a szekered, nem kell tolnod, megy magától...

A két hét múlva beköszöntö Teljes Holdfogyatkozás a Vizöntöben, egy újabb fejezetet nyit meg, de erröl majd legközelebb...