Neptunusz és a Csikóhal

2c81cba7b0468cfc2b46d6c656fd1442.jpg

Poseidon, Kronos (Szaturnusz fia) eredetileg a Föld Istene volt, de Zeusz újraosztotta a világot, és ekkor kapta a tengerek, szigetek birodalmát, később hiába lázadt fel, a vizek istene maradt csupán. Poseidon (latinul Neptunus) szekerét a mitológiában 2 csikóhal húzza. A csikóhal neve latinul Hippocampus, nagyon érdekes hibrid kinézetü állat, másvilági- se nem hal, se nem csikó. Valamilyen mesebeli képzeletbeli szülemény, egy látomás. Tisztánlátó.  Amilyen a Neptunusz is. Nem megfogható, nem megismerhetö, elmével nem felfedezhetö. Érdekes, hogy az agynak azon része, mely akkor aktív amikor alszunk, formája miatt a csikóhalról kapta a nevét. Az agyi hippocampus páros szerv a halántéklebeny csúcsában helyezkedik el, a memóriában tárolt információk szintézisében, és a térbeli tájékozódásban van komoly szerepe. Összetett információk elemzésében és memorizálásában alapfunkciót lát el az emberi idegrendszerben. 

Véletelen, vagy ügyes korreláció- szinkronicitás, hogy a mitológia- a biológia - és az asztrológia ugyanarra mutat rá, ugyanazt a mintát ismétli, és tökéletes átfedésben marad? 

Neptunusz az asztrológiában a fentiek korrelációjában is a Tudatalattink, amelyhez többnyire álom állapotban tudunk eljutni legkönnyebben, illetve alvás közben kapcsol ki az agynak azon része, mely éber állapotban átveszi az uralmat valóságképünk, vetítéseink felett. Neptunusz az a tér ahol a személyes és a kollekív tudatalatti elérhetö, és szét nem választható: képekben, érzésekben, gondolatokban, látomásokban bejárunk korokat, történelmeket, világokat, dimenziókat. A Tudás, a legvégsö Igazság Forrása, galaxisunk Lélekkönyvtára. 

Neptunusz a nagy Álom és nagy Valótlanság. Amíg hiszel neki, addig együttmüködhetsz vele, ha azonban hitedben megremegsz, elillan a látomás is, és visszaesel a 3D valóságodba, ahol minden fáj, minden éget, és minden csak erőfeszítések árán elérhetö. Neptunusz/Halak nélkül nincs dimenzió váltás, nincs kiszabadulás, nincs feloldozás. Ahol a Neptunuszod áll, tapasztalhatod a csodát és a csoda elpárolgását is. A mükénei szótagírásban Poseidon neve: PO-SE-DA-WO-NE ahol a NE (mint Neptunus) szótag jele a háromágú szigony (Poseidon fegyvere). Szinkronicitás? ...minden összefügg. Minél többet gyakorlod ezt az összevont gondolkodást, annál jobban aktiválod csikóhaladat agyadban. 

poseidon.jpg