NAPI LOOKBOOK Mars-Uránusz kvadrát, retrográd Merkúr az Oroszlánban

2018 augusztus 2-3. Mars (2°AQ32) kvadrát Uránusz (2°TA32), merkur retrográd az oroszlánban

Gondold újra magad
— Az idő tapasztalataink szüntelen felhalmozása
Idővel minden különbözőségünk, minden határunk elmosódik, elhalványul, az Én és Te, a Mi és Ti valósága meghiúsul, megszűnik. 

Idővel minden különbözőségünk, minden határunk elmosódik, elhalványul, az Én és Te, a Mi és Ti valósága meghiúsul, megszűnik. 

Augusztus az év leglazább hónapja általában, Nap az Oroszlánban otthon van, meleg, kreatív önkifejezés, szórakozás, öröm tud fókuszba kerülni. Az idén azonban ez egy kicsit másképp alakul. Rögtön a hónap elején, a retrográd Mars ismét kvadrálja Urát (Mars a Vízöntöben), az Uránuszt a Bikában. A sok retrográd bolygó miatt (szám szerint 6) dolgaink nem, vagy elakadásokkal haladnak csak. Feszültség, irritáció és frusztráció tarkíthatja napjainkat, az égi fix kereszt (Vízöntö-Oroszlán-Bika-Skorpió) csökönyösségünket teheti próbára, nehezen változunk - még váratlan események hatására is. A környezet viharos hangulata arra szólít, hogy földeld le magad, lélegezz mielött fegyverhez nyúlsz. Ahogy automatikusan becsukod teraszod ajtaját villámlás és dörgés hatására, úgy próbáld kapuidat - érzékszerveidet -  a külvilág viharától leválasztva bereteszelni - mielött elönt a harag, a düh, vagy akcióhös éned óceánikus áramlata. Nehéz gyakorlat - a fix kereszt épp attól fix, hogy nem enged a változásnak, ellenáll egészen addig amíg a Vízöntő/Uránusz mindent elsöprö és váratlan energiája meg nem forgatja a kereket. Augusztus 3-án Jupiter- Juno szembenállás az Égi házasságok kölcsönös kompromisszumokra épülö ellentétét is felerösítheti kapcsolatainkban. A co-dependencia kioldása (Skorpió-Bika) az önmagunkról való gondoskodás (Oroszlán), és függetlenségünk kivívása (Vízöntö) által valósulhat csak meg. A héten függöségeink felismerése fájdalmasan szembesíthet öntudatunk, önérvényesítésünk hiányosságával, ugyanakkor lehetöséget is kaphatunk ezek orvoslására, amennyiben tudatosítjuk hol és miként adtuk fel önmagunkat önbizalmunk hiányában. Van hogy úgy érezzük a világ Szíve megszünt létezni, mostoha gyermekként és árván kell felnönünk. Ne hírdesd a valódi életet, alkotó emberi lényedre találj rá itt és most.

Nem tökéletes, de megragadható igazságod (Uránusz a Bikában). Ha konfliktusaidat szeretnéd felszámolni, szüntesd meg a béke keresését, számold fel a harmónia iránti vágyadat.

Saját forradalmad vívd ki, ne mást - magadat gondold újra. Az idő tapasztalataink szüntelen felhalmozása. Az idötlenség tapasztalataink, emlékeink megszünése, feloszlatása. Szabadulj meg minden felhalmozási vágyadtól- fedezd fel mit jelent minden pillanatban frissnek, ártatlannak lenni,  és forradalmi változtatásra készen állni. Távolítsd el azon igaznak vélt igazságaidat melyek idővel mérgekké váltak benned.

Égesd hamuvá az én, az enyém szavakat (Uránusz a Bikában), oszlasd fel a tetszések és nem-tetszések láthatatlan kormányát elmédben. Fogadd el az állandóság hiányát, add fel a küzdelmet.