NAPI LOOKBOOK Vénusz-Mars és Uránusz retrográd

Uránusz a Bikában fél évig retrográd, ezalatt a Bika 2 fok- Kos 28 fokát járja újra.
— pont annyira vagy szabad, amennyire ennek értéket tulajdonítasz
A Bőség annak felismerése, hogy magaddal is köthetsz házasságot...   Artemer Design

A Bőség annak felismerése, hogy magaddal is köthetsz házasságot...

Artemer Design

Vénusz saját jegyébe- a Mérlegbe lépett, de erejét veszti azáltal, hogy rögtön a Szaturnusszal lép kvadrátba. A  Mérleg-Bak páros a politikai diplomácia kézfogása. Szépség és formalitás találkozása kompromisszumokra épül, feszesen elegáns- mint az angol királyi etikett. Érdekes, hogy közben az Uránusz a Bikában most állt meg az égen, és nagyon lassan, de elindul vissza a Kos irányába. Vénusz égi mozgása közvetve ugyan- de az Uránusz (rebellió, szakítás a múlttal, a konvenciók áttörése, forradalom) energiáját folyamatosan kisimítja (Vénusz a Bikát is uralja), - ezt teszi majd jó 7-8 éven át, amíg az Uránusz a Bikában tartozkódik, illetve lesz egy rövidebb megszakítás, amikor is az Uránusz visszalátogat a Kosba - hisz ez már a Mars fennhatósága lesz (2019 Márciusig). 

A következő napokban talán könnyebb lesz "megfelelni" (Vénusz-Szaturnusz kvadrát), kompromisszumokat kötni- párkapcsolati és szociális ügyeket intézni, kapcsolódni, sérelmeket rendezni. Vénusz áthaladása a Mérlegen idén nem tud minket annyira elvarázsolni mint máskor, ennek oka részint a Szaturnusszal és Chiron-al (fájdalmak, sérelmek) képzett kvadrátja, illetve az a tény, hogy retrográd árnyékba kerül Szeptember 2.-tól, mielőtt átlépne a Skorpióba. Vénusz a Skorpióban fog megfordulni, retrográd időszaka alatt, Október 5-November 16-ig, szerelmi és pénzügyi helyzetünkben állít kihívások, újragondolások elé. 

Jelenleg 7 égitest fordult meg látszólag az égen, a lassításunk nem céltalan, az utolsó eklipsz előtti csend van, augusztus 11-én a részleges Napfogyatkozás (Újhold) után talán jobban látod hol a merre. Most még az "Igen-De" árkában pangunk, sok-sok lappangó, buzgó és kirobbanásra váró energiával (ötletek, harag, szakítások, újítások, áttörések stb formájában). A hónap végén, Mars előreindulásával tisztulhat a mostani zürösebb helyzet. 

Uránusz hátrálása a Bika 1-2 fokán át arra hívja fel a figyelmet, hogy pont annyira vagy szabad, amennyire ennek értéket tulajdonítasz. A szabadsággal most ismerkedünk úgy igazán, a Vízöntö 0-1 foka (ahova most ért el a Fekete Hold - a női energiák létfenntartó ereje) többször is aktiválva lesz, 2020-ban pedig ezen a fokon találkozik a Jupiter (égi rend) - Szaturnusz (világi rend), ezzel a kapcsolódással a Vízöntő kor életbelépése nemcsak beszélgetése tárgya, hanem valós is, saját és az Ég szemei előtt omlanak le rólunk hiedelmeink, illuzióink, ellenörizetlenül átvett gondolkodási mintáink. A paradigma váltás több ezer év Halak korát váltja le, melyben az áldozathozatal, a protestáns munkamorál, a dolgos robot, és a vallások általi fegyelmezés volt az, mely életvitelünket átszötte. A Vízöntő korral sok mindent kiöntünk majd ebböl, a felszabadulásunk nemi, vallási, szociális, társadalmi szinteken is elindulhat, a technika dimenzió váltásával a Tudat tágulása megállíthatatlanul felgyorsul, Új Rend alakul bennünk és általunk. 

 

astrolookbookComment