Napfogyatkozás az Oroszlán 18°41 fokán

Nappá ha válsz...
— Ha egynek látsz követ és aranyat, ha nem vágysz és nem gyülölsz sem ragyogást (Szattva), sem szenvedélyt (Radzsasz), sem tétlenséget (Tamasz), immár nem kötnek sem erök, sem feltételek.

Az Augusztus 11.-ei Újhold (Nap-Hold együttállás) egyben részleges Napfogyatkozás is lesz. Az elmúlt majd 2 év, mondhatni utolsó Oroszlán-Vízöntö tengely menti eklipsze lesz látható Észak Europábában, Kanadában, Észak Ázsiában.  Eklipszek mindig a Holdcsomópontok mentén jönnek létre, ezért amikor ez jegyet vált (18 hónaponta), akkor egy új ciklus is elindul. A következö eklipsz ciklusok a Rák-Bak tengely mentén ismétlödnek 2020.-ig. Legközelebb 2036.-ban lesznek ismét Oroszlán-Vízöntö tengelyt érintö Hold/Napfogyatkozások. A bonyolultabb eklipsz családokat alkotó ciklusok  (un. Saros ciklus, illetve Metonic ciklus) alapján ez a mostani köthetö a 2000. Július 30., és az 1982. Július 20. napfogyatkozásokhoz. Ha vissza tudsz emlékezni mi mindent történt akkor veled, talán jobban megérted a mostani müködését személyes életedben. 

A világgal való "önmegosztásunkat" nevezhetjük Szeretetnek

A világgal való "önmegosztásunkat" nevezhetjük Szeretetnek

Az idei utolsó Eklipsz a Felszállóval (Jövönk) áll együtt, hatását tekintve életed célkitűzéseire hangol rá. A Hold részlegesen árnyékolja majd be a Nap korongját, ezzel együtt betekintést nyújt (hisz a Napba takarás nélkül nem nézhetünk) a Láthatatlanba, a Szellem (Nap), Lélek (Hold) általi munkálkodására  saját életünkben is. Miután ez az Oroszlán jegyében történik, életed lényegisége a Szív-Kreativitás-Önkifejezés-Önmegvalósítás királyi tükörtermében lesz látható. Arra a kérdésre kell válaszolnunk, hogy mi az mi életben tart? Miért érdemes élned? Mitől ég Benned az élet tüze és miért tudsz lobogni, lelkesedni? Az elmúlt 2 évünk ezeket a kérdéseket feszegette, vagy így vagy úgy, és most itt állunk, hogy nem mehetünk el válaszaink mellett. Mostanra érezned kell, mi az a speciális tudás, tehetség, vagy önkifejezési eszköz, melyet a világgal fáradhatatlanul és önzetlenül megoszthatsz abból ami Te vagy (Nap mint Oroszlán ura). Ezt a világgal való "önmegosztásunkat" nevezhetjük Szeretetnek. Egyediségünket akkor veszítjük el, amikor nem önmagunkat adjuk, amikor önkorlátozunk. Az Önigazságunk helyéröl szemlélve evólúciós folyamatunk  a maga természetességében árad ki, eröfeszítések nélkül, önmagától göngyölödik le a szál a gombolyagról. 

És bár a mostani Napfogyatkozás Felszálló ági, és mint Újhold az Újra hangol át, az idén szokatlan módon 7 retrográd égitest csorbítja tekintetünk jövöbe látási képességét. 

  • Merkúr retrográd és együttáll az Újholddal
  • Mars retrográd és épp jegyet vált (a Bakba hátrál át)
  • Neptunusz és Plútó retrográd és két oldalról Yod-ra fogja az Újholdat (a Yodról itt olvashatsz) - Szívünkkel (Oroszlán)meghozott döntéseinkben támaszkodni kényszerülünk személyes önerönkre (Plútó), és felvállalnunk az Ismeretlent (Neptun).
  • Az Újholdat kavdrálja a Skorpióban járó Jupiter ("montam, hogy...") és Junó a Bikában (elkötelezödéseink) is.  Itt lehet, hogy kétfelé is elkötelezödtél (párkapcsolatilag, munkában, célkitűzésekben, tervekben), hisz Jupiter-Juno a mitológia nagy párosa most épp szembenáll egymással. A Napfogyatkozás állíthat ezzel kapcsolatban is döntési kényszer elé.

A sok retrográd kapcsolat jelzi, hogy hiába az Új megalkotása, a Múltunkból itt-ott felbukkanó elemeket el kell takarítanunk, szortíroznunk, és az átfésült és a rostán átmentetteket pedig beépítenünk a Jövönkbe. 

Minden eklipsz hatalmas energiával tölti fel a teret, személyes képletedben azt a személyes életterületet (és az azzal bolygókapcsolatban álló másodlagos házakat) ahol az Oroszlán 18°41 foka van. Minél pontosabban érint bolygót vagy tengelyt, annál egyértelmübb lesz az az esemény is melyet elindít, felpörget, kibillent, felráz, és transzformál. Maradj annál, ahol a Szívedet érzed,- akkor is ha mindenki ellenedre van. Ne hagyd abba azt amit elkezdtél, tarts ki a legvégsökig- ez az év mottója- ne feledd...