NAPI LOOKBOOK Vénusz retrográd árnyékban, utolsó Holdkvadrát az Ikrekben

2018 szeptember 3. Vénusz a Mérlegben retrográd árnyékba lép, utolsó Hold kvadrát: Hold (10°GE33)- Nap (10°VI33)

Lógunk a levegöben....

Lógunk a levegöben....

Az utolsó negyed kvadrátok (Újhold előtti kvadrátja a Napnak és Holdnak, azaz 270°) jelentése: "krízis a tudatosságban, a hitben". A mostani holdciklus, - mely az Augusztus 11-ei Újholddal indult, és mely egyben részleges Napfogyatkozás is volt -  utolsó felvonása következik, majd zárul a közelgő Újholddal a Szüzben (Szeptember 9.én)-. 

Az Ikrek Hold a tudat szétforgácsolódása, a gondolatok szerteágazó, felpörgött és átláthatatlan összevisszasága, az információ szürés nélküli begyüjtése, továbbadása.  A Szűz Nap rendre tanít, összefog és összehasonlítva szétválaszt. Ma különösen érezheted a sok információ áramlásának felfoghatatlanságát, és bár minden igyekezeteddel szeretnél rendet teremteni, valahogy mégis minden egyszerre történik, kicsit olyan ez, mint amikor a kiscsibéket a dobozban akarod tartani, de minduntalan kiszökik egy...Ma több lesz a kérdés mint a válasz. 

Az Ikrek a gyermek is, a Szűz a munka. Lehet a mai nap feszültségét (kvadrát) úgy éled meg, ahogy mindannyian: kezdődik az iskola, az ovi, a munka: jönni menni kell, a gyereknek ide, a felnőttnek oda. A tevékenységek egy időre szétvállnak, ebben lehet feszültség, és egy kis nyárbucsúztató gyász érzet is. 

A mai nap pontosul be a Jupiter-Szaturnusz félkvadrát utoljára (a Jupiter retrográd mozgása miatt ez a 3. ). Jupiter a Skorpióban lassan zárkózik fel a Bakban épp hátráló Szaturnuszhoz, találkozásuk korszaknyitó lesz 2020 December 21-én a Vízöntő 0°29 fokán. Az utolsó  félkvadrát (45°) egy teljes ciklus záró akkordja, a beteljesülés, lezárás, tökéletesítés energiája. Egy pillanatra mintha elveszítenéd a hitedet (Jupiter), mintha a múlt kövei (Szaturnusz) melyekről eddig is tudtál, most nehezebbek lennének, és nem bíznál az erödben. Nem minden ellenállás, nem minden fal vagy gát jelzi, hogy letértél az útadról. Ne add fel, csak alakíts terveden. Hajolj meg a szélben, a szélnek. Ne a képen, a látásodon módosíts. Maradj inspirált.