Újhold a Szüz 17°fokán, Vénusz Skorpióba lép

Mekkora valószinüsége van annak, hogy egy Nap-Hold együttállás percre pontosan a 17° fokra essen - (tehát nem 17°34 és nem is 16°21..stb.)? Elgondolkodtató, ha feltételezzük, hogy semmi nincs véletlenül...Mindenesetre a Zodiákus 360°Sabian szimbolum értelmezése szerint a Szüz 17° -hoz tartozó kép:

" Vulkán kitörés alatt". 

Hm.

Majd irjatok kommentben, kinek milyen volt ez a kitörés....

A Szüz  - itt az Északi Féltekén - a változó jegyek sorában, átvezet bennünket a Nyárból az Öszbe. Minden változó jegy (Ikrek, Szüz, Nyilas, Halak) két évszak közötti változó- azaz átvezetö minöséget képvisel. A nyár termékeny növekedése után, Szeptemberben elindul a betakarítás- láthatóvá válik milyen eredménnyel zártuk az elmúlt évszakot. A Szüz ezért a számbavételezés, az értékelés, a felmérés hava is. Ekkor a figyelem befelé kezd fordulni (Yin energia), eszenciális központuk kap fókuszt, beláthatjuk, milyen életet is élünk valójában. Ellentétben a "Szüz" hétköznapi jelentésével, a Szüz archetipusa az aki önmagához kapcsolódik, akit nem birtokol senki, és ezért nem is függ senkitöl, csak Istentöl, a Teremtötöl vagy aminek nevezed - (hisz poláris párja a Halak), a tiszta öntudat, a kritikus önismeret, és a kigyakorolt önuralom erényessége mintázza. A Szüz zodiákus ábrázolásán (és sok más mitológia szobron, képen és ábrán is) ikonikusan -  gyermekét tartja kezében, a gyermek önmaga legmagasabb potenciája, azaz a Szüznek nem elég önmagát ismernie, arra is igénye van, hogy önmaga tökéletesítésével elérje a Teljességet -, önmagában rejlö képességeit teljesen és egészen birtokolja, uralja és felfényesítse. 

A Szüz mottója: Gnoti se auton, azaz: ismerd meg önmagad
— Szokratész

A Szüz tesz minket képessé arra, hogy kapcsolódjunk (Mérleg). Visszavesz az Oroszlán Én központúságából, és felkészít minket arra, hogy alászálljunk a sötétségbe, hisz a közelgö Öszi Napéjegyenlöség után, a Nappalok vesztenek fényükböl. A Szüzben nézünk szembe azzal, hogy az elmúlás elkerülhetetlen, ez a gondolat még távolról sem környékezi neg pl. az elötte álló Oroszlán archetípusát...A Szüz ura a Merkúr, de ez nem az Ikrek csivitelö szerte tekergö kiváncsisága, hanem egy tettre kész, szolgálni vágyó kétkezi gyakorlat. A Szüz mottója Szokratészt idézve: Gnoti se auton, aza: ismerd meg önmagad. A Szüz tudja, hogy a tudás erény, azaz nemes,  a tudatlanság  pedig "gonosz". A tudás itt nem észbeli ismeretre utal, hanem a jóra való képességet jelöli, ezért hiánya a jóság képtelenségére hajlamosít. A Szüz archetípusa a Jóga. A Védák elsö sora itt válik valóra: "Adható Brahma-jijnasa" - azaz Itt az ideje, hogy tudakozódjunk a Legfelsöbb felöl. Ez a Szüz tiszta törekvése, Teljességének záloga,hogy a Halak energiát integrálva eljusson a Tökéletességbe. 

Ma este a Hold nem látszik, azaz sötét éjszakánk van, így van ez minden Újholdkor, hiszen a Hold beleolvad  - azaz eltünik - a Nap látható fényében, együtt ébred és együtt is nyugszik vele. Amikor holdtalan az éjszaka (Újhold), akkor a világok átjárhatóvá válnak, ezért ilyenkor érdemes elhallgatni, és valamitől magunkban megválni, és/vagy valamit elültetni - hisz a mag is a sötétben kell életre, a fény csalogatja ki, ahogy egy gyermek is sötétben az anyaméhben fogan meg. Ez az Újhold energiája: a születés és halál pillanata. Az Újhold aspektusai közül 3 nagyon egzakt: Neptun a Halakban vele szemben, Jupiter a Skorpióban sextilben, Plútó a Bakban trigonban, miközben a háttérben "tombol" a Vénusz-Mars (párkapcsolatok) küzdelme a függetlenségért, elismertségért, kegyelemért. Az Újhold ura a Merkúr stabilan egy nagy föld trigonban a Szaturnusszal  (Bakban) és az Uránusszal (Bikában). A képlet föld-víz domináns, érezhetjük, hogy most tenni-venni kellene, miközben el-el kalandoznánk (Neptun szembenállás), pihennénk, de a Szüz dolgos energiája most nem enged el. A Szüz energiája arra emlékeztet, hogy minden apró lépés érdekes, minden apró részlet illeszkedik valahova. Fordulj a mindennapok apró rituáljai felé, illesz be egy-egy egészség percet a napodba, amivel érzed (víz), hogy van tested (föld). Süss egészséget magadnak, tanulj magadról, ismerd meg a szerveidet tápláló csatornákat, kezdd először csak azzal, hogy megfogod egy-egy meridián kezdö- és végpontját, képzeld el, ahogy ezen a csatornán áramlik az élet benned és feltölti a szervrendszereidet, - ezzel az egyszerü gyakorlattal magad teszed töltöre nap mint nap, és a tudásod  (Merkúr) önmagadról Szokratész szellemében is gyarapszik. 

A Szüz Újhold felismertetheti Veled, hogy mindannyian a Szellem munkásai vagyunk, tevékenységeink értelme a szolgálat. Mindenben és mindenkiben, mindenhol keresnünk érdemes a lényeget, az Abszolút Igazságot,  és ezt a szünni nem akaró kutatást nevezzük Életnek. Vénusz pár órával az Újhold elött már átlép a Skorpióba, a mélységre való hangoltságunk könnyebben megy most, mint a mindig kompromisszumra kész Mérlegben. Vénusz átlépése a Skorpióba azért szignifikáns, mert bár kvadrátban marad a Marssal (a Bak utolsó fokán áll), jegybeli helyzetben azonban mégis sextilt képez (Skorpió-Bak), így a tegnapi egzakt kvadrát mára ugyan kicsit enyhülhet, a hatalomért folytatott ádáz harc azonban továbbra sem oldódik fel a feminin -maszkulin elemek között. Erre a Vénusz-Mars Őszi csatára majd bövebben egy külön posztban térek ki, de ezt is elolvashatod

astrolookbookComment