Merkúr a Halakban

A Halakban nincs szó csak hang

Merkúr idei első retrográdja a Halakban lesz - ezért az idén, a gyorsan mozgó bolygó törpe nagyon hosszan elidöz ebben a jegyben. A Halak álmodozó hullámzásai és melankóliája tájidegen a Merkúr gyors, praktikus, elmés és információt áramoltató világához mérten. A mitológia szárnyas hírnöke vasárnap lépett a Halak vizébe, szürreális utazása során (Április 18. -ig) és két hetes retrográdja alatt háromszor bejárja majd a Halak 16°06 és 29°39 közötti foktartományát. A Halakban átutazó Merkúr furcsa utazás lehet sokaknak: itt minden fluid, el- és szétfolyó, hullámzó és ködös. Élek, célok és mentális tartalmak elvesztik egyértelmü alakjukat, tompul az eleddig kristály tiszta gondolat, nehezünkre eshet a fókuszálás, gyakrabban vesszük majd észre, hogy elkalandozunk, eltévedünk, álomországban járunk, miközben az élet folyik bennünk és körülöttünk szakadatlanul. Állomállapot bejárására, és intuitiv kalandozásra hív ez az energia, kreatív és művészi önkifejezésre, költészetre, táncra zenére nagyon is ösztönzöleg hat - csak ne akarj precíz és egyértelmü lenni - nehéz lesz : vagy már a megfogalmazás lesz ködös, vagy eleve meg sem érkezik ahova szántad.

Posztmodern korunk információ-zsonglörjeinek és szóra/tervre/koncepcióra éhes szakembereinek nehéz állás - a tervezés és végrehajtás között ugyanis egy ingoványos láp terül el - minden gondosságunk ellenére, a szavak egyszerüen megszünnek értelmesnek lenni. Az értelmet a Halakban az érzelem köti össze: érezni, hogy a másik mit akar mondani, de se nem hallható, se nem ismételhetö, se nem rakható össze a szavak szintjén. A Halakban nincs szó csak hang, Merkúri kihívásunk az lesz, hogy milyen alternatív módon kommunikálnunk, jövünk-megyünk világi közegünkben - miközben elménk kóboról és messzi tájakra vetödik. A Halak energiára hangoltaknak ez a retrográd energia kevésbé lesz zavaró, a többieknek azonban egy lehetöség megtanulni érezni a sok beszéd helyett.

Merkúr a Halakban a Látnok, ahol mindennek szimbolikája és mélyebb értelme van, ehhez a Yin jellegü energiához kapcsolódni érzelmi-intuitiv síkon lehetséges. Titkok megfejtésére, távoli országok kincseinek felfedezésére, rejtett lelöhelyek bejárására, a racionális elmén túli okkult tudás megértésére alkalmas energia. Lehet többet álmodunk és alszunk majd, mint amennyit szeretnénk, ebben a két hónapban cardio-edzéstervedet a meditáció és a megváltozott létállapot közé ékeld be valahol félúton - nézd el olykor magadnak, ha tárgyalás, vagy futás közben is álmok hátán lépkedtél.

Tanulj új nyelven, érezz mélyebben és ússz az árral - ha csúszol ne kapaszkodj csak dúdold személyes hangodat. Ha más nem jutna eszedbe rajzolj Ohm jelet a levegöbe.

astrolookbookComment