NAPI LOOKBOOK Merkúr-Neptunusz találkozó a Halakban, Kos Újhold

Az elmúlt hetek hosszú Halak merkúri gőzfürdöjéböl lassan kiléphetünk, hisz Merkúr már nem retrográd, ugyanakkor ma délelött a Gyakorlati Elme bolygója harmadszorra is elérte az álmok, az átjárók, az olvasztó tégelyek nagy Neptuni szivét. Épp időben történik mindez, mert a Bak stellium (Plutó, Leszálló, Szaturnusz, és ma a Hold is a Bakban) óriási nyomással feszít minket a valóság megragadására, a helyzetek reális felmérésére, a múltunktól való megszabadulására, terheink felvállalására, és konfliktus megoldó képességeink bekapcsolására. A Bakban ami történik nem mindennapi. Április 4-én a Plutó és a Leszálló Holdcsomopont találkozásával az Alvilág ura ráül az Ekliptikára - arra a pályára amin a Nap, a Hős, a Szellem halad. A Felsö és az Alsó Világ találkozása ez. Ez az égi geometria egyben azt is jelenti, hogy mostantól (de már az előző hónapokban is részlegesen) a Hold minden hónapban a Bakban való elhaladásakor “okkultálja” a Plutót és a Szaturnuszt is (hisz e két planéta, márcsak pár fokra van egymástól, pontos találkozásuk azonban csak 2020 Január 12-én történik meg - hátráló mozgásuk miatt). A Holdcsomópontok az Eklipszek (Nap és Holdfogyatkozások) pontjai az Égen. A Plutó tehát most épp tengelyesen egy vonalba kerül a Holddal és a Földdel, azaz a Hold minden hónapban részlegesen/teljesen eltakarja a Plutót- teszi ezt mindaddig amíg az Alvilág ura együttáll a Holdcsomóponttal. A jelenség azért is különleges mert a Plutó önmaga Holdcsomópontján is áll egyidejüleg. A Világ karmája és az Egyéni karmák összesége itt ér ösze, itt zárul le egy korszak, itt bomlik fel a Múlt (Leszálló), itt buknak meg rendszerek és működési elvek, itt vált a Világkerék irányt. A Kozmosz rendje hátborzongatóan rendíthetetlen, hisz a Felszálló a Rákban , és annak Ura - maga az a HOLD mely minden hónapban elhalad a Szaturnusz és a Plutó elött is a térben, eltakarva, elhomályosítva a patriarchátusi szigort, újra és újra arra emlékeztetve, hogy arra koncentráljunk ami hozzánk közelebb esik (Hold van a Földhöz a legközelebb), a család, a törzsünk, a kisebb közösségünk, az anyák, a nöi energiák, a táplálékunk, a hovatartozásunk, a szűk belsö terünk, végsösoron az otthonunk. Ha kint éled az életed, húzódj be. Ha elszalad a ló Veled karrier mámoros teljesítö kényszeredben, adj teret a belsö gondoskodásodnak - ha nem teszed, ha elhalasztod - az energiák kényszerítenek háttérországodba való meghúzódásra, érzelmi feltöltödésre. Figyelj, hogy kisérnek ciklusok az utadon. Vedd észre, hogy “játékszere” vagy a Nagy Rendezöelvnek. Gögösséged azon a talajon hajt ki, melyen azt hiszed Te emeled ki a hajtást a magból, Te fested át a fát, bokrot virágba. A harmónia az amikor a külsö Rend és a belsö Szándék egybevágóan ugyanazt a szimfoniát dúdolja Benned.

A harmónia az amikor a külsö Rend és a belsö Szándék egybevágóan ugyanazt a szimfoniát dúdolja Benned.
— Kos Újhold mely a hónap végi második merleg teliholdnál talál kiegyenlítésre, feloldásra

A Kos Újhold az asztrológiai Újév nyitánya. Nap-Hold együttállás a Kos 15°fokán, a Kos fokra pontos közepén, a “legkososabb” pontján a zodiákusnak. Jegybeli kvadrátban a Bak Stelliummal (Plutó, Szaturnusz, Leszálló), az Újhold mint új kezdet egyben karmikus helyzeteket teremthet egyéni világukban. A Kos-Bak dinamika olyan mint a gyermek-apa, a rebellis- a szigor, a felfordító- a megszilárdító, az ösztönös akarat szabadsága - a forma teremtés kitartó fegyelme. A kvadrát marsikus energia, azaz valamit létre akar hozni, valamit meg akar változtatni. A Kos Újhold ura a Mars már az Ikrekben, jegybeli kvadrátban a Vénusszal a Halakban. A feszültség pattanásig teli zsák, tesztelődik kitartásunk (Bak) és bátorságunk (Kos), vajon mennyire leszünk képesek e harcot belül megvívni annak érdekében, hogy odakint ne kelljen ütköznünk? Az Új eljövetele (Kos) nem a harcmezön történik: láncainktól megszabadulni akkor tudunk, ha felismerjük, melyek azok a merev struktúrák (Bak) melyek nem engedik, hogy megszülessen bennünk az Új ember.

Fel kell ismernünk azokat a történeteket melyeket magunknak legyártottunk, és még mindig bennük élünk, holott, szereplöi és körülményei már rég nincsenek körülöttünk. Valóságunk (Bak) megváltozott, hol és hogyan változik új identitásunk mely ezt a valóságot hitelesen közvetíti (Kos)? Ez ennek az Újholdnak a legmarkánsabb kérdése.