Szaturnusz hazatér (BAK)

237ce985172c311a9dd637a2029a988b.jpg

28 év után, 2017 december 20.-án, a Szaturnusz ismét belép saját jegyébe a Bakba, ahol 2020 március 23.-ig tartózkodik majd. A nagy gyürüs bolygó hazaérkezik. Egy bolygó jegyváltása, kiváltképp, ha kollektív hatású is - azaz lassú mozgású - mindig érezhetö, akkor is ha valaki nem foglalkozik asztrológiával. Jelen esetben a Nyilasból - a Bakba lépve, az energia a "Változóból", a "Kardinálisba"-, a "Tüz"-böl, a "Föld" -be való átfordulását tapasztalhatjuk saját börünkön. Az átmenet lassú, hiszen már az elmúlt hónapokban elkezdödött, ahogy a bolygó a Nyilas jegy utolsó fokait érintette. Ha vissza tudsz emlékezni, milyen változások indultak el Benned 2014 (Szaturnusz Nyilasba lépése) óta, akkor talán megérted, hogy a jelenlegi ciklus végére milyen tanítások bontakoztak ki, miben és hogyan fejlödtél az elmúlt 3 évben, és ezek milyen folyamatokat indítottak el - és ezzel a visszatekintéssel azt is tetten tudod érni, hogyan dolgozik egy Szaturnusz azon, hogy saját életünk Mesterévé válhassunk, akár nehéz próbatételek árán is. Az elmúlt 3 év témái a hitünk körül foroghatott, mostanra valószínüleg tudod már miben, miért hiszel, mi ad Neked támaszt, miért szállsz síkra, miben van az Igazságod, hol állt a hited bizonytalan lábakon, hol inogtál meg erkölcsileg, hol kisérleteztél az értékrended újratervezéseben, és abból mi maradt meg, mit tettél hozzá, mit vetettél el. Ez a 3 év arra volt jó, hogy kialakítsunk egy fenntartható értékrendet, egy személyesen kipróbált világrendet, és ezzel összhangban most, hosszútávon tudjunk, rendet rakni, szervezkedni, építkezni, új struktúrákat szerkeszteni. A Bak energia elsösorban a felelöségröl szól, arról a képességünkröl, mellyel mindenki kiveszi a részét az Egészböl, és azt önnállóan képviseli, felvállalja, kibontakoztatja, megmutatja a külvilágban. A Bak Szaturnusz energiája azért különösen intenzív, mert itt dolgozik azon, hogy a maximumot hozzuk ki magunkból, most nem érdemes "lazsálni", ez a ciklus komoly, megszorító, eröfeszítésekre sarkalló, annak érdekében, hogy mindaz, mi eddig csak az ideák szintjén létezett, most konkrét formát ölthessen. Azt is mondhatnám, hogy ez most az elmúlt 28 év utolsó záróvizsgája. Gondold végig, miböl vizsgázhatsz, életed milyen területén érzed a kihívásokat (feltéve ha elmúltál 28 éves...), milyen témákba fektettél sok energiát, illetve milyen felelöségek alól bújtál ki, mit kerültél el. Megfogható eredmények mutatkoznak majd meg ott, ahol dolgoztál, és érezhetö csapások/megszorítások/nehézségek érhetnek ott, ahol félelemböl, lustaságból, tudatlanságból, távol tartottad magad, leráztad a felelöséget magadról. Idö, és befektetett energia kerülnek most terítékre: (ön)fegyelemre, kitartó. és komoly törekvésre, hosszú távú fejlödésre inspirálva minket. Ha eddig valamiben úgy gondoltad, hogy majd az idö (Szaturnusz) megoldja, akkor ez most valós lesz: valóban megoldja, de úgy, hogy cselekvésre/tettre sarkall: vagy így vagy úgy...

A Szaturnusz hazatéréséröl, nem lehet anélkül beszélni, hogy ne említsük a Plutó Bakban tartózkodását  (2008 óta). E két bolygó jegybeli találkozása jelentheti azt is, hogy vagy megszilárdulnak, befagynak, lezáratódnak a Plútó által elindított változások életünben (akár kiteljesedtek, akár nem), vagy konkrét kikényszerítése történik azoknak a radikális átalakulásoknak melyeket 2008 óta kerülgetünk, halogatunk.

Egy pár javaslat a következö 3 évre:

  • Haladj lépésröl lépésre. Ne siettesd az Idö Urát!
  • Válogasd meg kikre, és mire fordítod az energiádat, erödet!
  • Becsüld a falakat, késéseket. Nem tudhatod, milyen felsöbb okból tartanak fel a haladásodban.
  • Tartsd tiszteletben tested és lelked egészséges igényeit, csak általuk és velük érsz célba!
  • Üdvözöld minden apró sikeredet, szorgalmadért cserébe adj magadnak több teret, idöt, örömöt!
  • Maradj a realitás talaján, fókuszálj oda ahol felfordulás, káosz van életedben, rakj rendet!

A 1988-1990 és 1959-1961 között születteteket, az idén kezdödö Bak Szaturnusz ciklus mélyebben fogja érinteni, számukra ez egyszerre történik a  Szaturnusz Visszatérésükkel is (a bolygó visszatér a születési képlet helyére).