2017 utolsó Újholdja a Nyilasban- Hold Rituálé

How Far is Far? 1964 book cover by Ward Brackett

2017 utolsó napjaiban, Karácsony elött számos Égi váltás követi egymást. December 18.-án, az idei év utolsó Hold Ciklusának Nyilas (26°SG31)  Újholdjára (Nap-Hold együttállás) ébredünk. Rögtön utána:

 • december 20.-án Szaturnusz a Bakba lép
 • december 21.-én Nap Bakba lép, rögtön együtt is áll a Szaturnusszal (Téli Napforduló)
 • december 23.-án Merkúr direktbe fordul
 • december 24.-én Vénusz Bakba lép, rögtön együtt is áll a Szaturnusszal

Az Újholdak mindig egy új ciklus elindulásáról szólnak, miközben ilyenkor valamit le is zárunk. Miután ez a lezárás egyúttal az Év zárásával is egybeesik, érdemes elvégezni egy 7 napos Hold Rituálét. Rövid javaslatom: 

 • 1 Nap: meditálj kedvenc mantráddal 10 percet, majd írd le magadnak mi mindent szeretnél elérni az Új Év során. A kérdés melyet feltehetsz magadnak: "Miben szeretnék tisztán látni, miben lenne szükségem útmutatásra, megértésre." Az írást tedd ki magadnak jól láthatóan, hogy a következö napokban emlékeztessen kívánságaidra. A lapot dekoráld, díszítsd fel, szép legyen, és örömmel töltsön fel mikor rátekintesz. Olvasd fel magadnak (hangosan) 3-szor. 
 • 2 Nap: Gyertya és füstölö mellett, végy egy tiszta lapot, egy lendületböl írj rá minden olyat, melyet el szeretnél engedni, idejét múlt, nem szolgálja az Új Rendedet melyet megteremteni készülsz. Mikor elkészültél, mondd ki a következö szavakat: "Kérlek felsöbb Én, vezess az Úton, hogy mindezt elengedhessem, fordítsd figyelmemet az Újra, Békét találhassak abban ami van, és ne bánjam mindazt mit elengednem szükséges. Köszönöm". A papírt elégetheted a gyertya lángjában, vagy szét is tépheted. Majd gondolatban töltsd fel magadat fehér fény vizualizációjával.
 • 3 Nap: Tisztítsd meg tested és otthonodat. Takarítsd ki a szobáidat, és egy füstölövel tisztítsd meg elöször tested terét,  "Megtisztítom magam és felfrissülök. Tiszta és friss vagyok". Ezután a szobákat járd körül a füstölövel a kezedben: "Megtisztítom és felfrissítem az otthonom. A Terem tiszta és friss általam".
 • 4 Nap: Ismét írj és reflektálj. Szedd össze azon gondolataidat melyek a megbocsátás körül jutnak eszedbe. Írd le ezeket, és tükör elött állva, mond ki magadnak: "Megbocsájtok Neked (magadnak mondván a tükörben), szeretlek!" Légy kedves magadhoz, igyál sokat ezen a napon, figyelj érzéseidre. 
 • 5 Nap: Kristály meditáció: vedd kezedbe a kedvenc kristályodat, becsukott szemmel vizualizáld színét és formáját. Tartsd az elméd koncentrációját a kristályon. Emeld fel gondolatban a korona csakrád fölé, majd képzeld el, ahogy lassan spirálisan haladva körbe forog tested tengelye körül, egészen a talpadig. Ahogy leér, ismét elindul felfelé tekeredve, vissza a korona csakrádhoz. Miközben a koncentrációdat ezen a mozgáson tartod, érezd, hogy feltöltöd tested minden pontját a kristályod színével, energiájával. 
 • 6 Nap: Karold át Önmagadat. Olvasd el újra azt, amit az elsö nap írtál. Tedd jobb kezed a bal válladra, mondd ki a következö szavakat: "Ígérem, hogy gondodat viselem, tudom, hogy értékes vagy, szeretlek, és szeretve vagy!" Ismételd meg úgy is, hogy most a bal kezed teszed a jobb válladra. Légy kedves, megértö önmagadhoz, igyál sokat ezen a napon, és figyelj érzéseidre. 
 • 7 Nap: Hálaadás. Becsukott szemmel, válaszolj magadban a következő kérdésekre: "miért érezhetem magam szerencsésnek?", "miért, és kiknek tartozom hálával?". Gondolatban képzeld el, ahogy ezeket a személyeket átöleled, és köszöneted kinyilvánításaként meghajolsz elöttük, Végül,imatartásban hajolj meg Önmagad elött is, és érezd ahogy hálád feltölti szívedet. 

Ezt a kis sorozatot elvégezheted minden Újholdkor is, ha kedved van, ez esetben koncentrálj az adott 28 napos ciklusra. Maradj spontán, és nyitott. Olyan pozíciót vegyél fel, melyben kényelmesen érzed magad. Ne ragaszkodj a leírtakhoz, engedd el megszokásaidat, légy kreatív. Ne ragaszkodj a formához, alakítsd ki saját stílusod, légy önmagad Mestere.  A Bak Szaturnusz 2018-tól ebbe az írányba fog terelni, - így is úgy is -...