2018 Január Újhold a Bakban

b54d99aceae617d8f87258986c5427b3.jpg

Január 17.-én hajnalban pontosul be az idei év elsö Újholdja, azaz Nap/Hold együttállása, a Bak 26°54 fokán. Itt a Hold nagyon nem szeret lenni, ez A Bak jegy utolsó dekánja ( a jegyek 30°-át lehet 10°-ra osztani, és ezeknek a dekánoknak is jelentöségük, eltérö minöségük van). A Bak 3. Dekán-ját a Nap/Merkúr uralja, ezért van benne valami fenséges, királyi, szimbóluma a "Mindent Látó Szem", a Róka csillagkép is része, ezért azok akiknek a Napjuk/Aszcendensük/MC-jük áll itt, azok ravaszok, az üzletben sikeresek, szavaikkal (Merkúr) képesek másokat észrevétlenül behálózni, befolyásuk alá venni. Érzékük van a színházhoz, és minden olyan értéket képviselö, művészeti/tárgyi dologhoz, ahol a rang, a minöség, a nemesi legendák megörzödnek. Általában kivívják az (ön)ünneplést, mások ámulatát, sokszor nagyon anyagiasak, hisz tudják honnan jöttek, a társadalmi rangra/ felsöbbségre jogot formálnak akkor is ha épp szegénységben élnek. Ebben a dekánban az ambíció a Trón elfoglalása, a hatalom kimutatása, mások befolyásolása, lényügözése. Az érzékeny Hold energiától, nagyon (legtávolabb) távolra esö pontja a zodiákusnak.

Vizsgáld meg mi lehet a hatalmi színfalak mögött, légy okos és ravasz, kérdölejezz meg mindent mielött “behódolsz”

A mostani Újhold energiája a Dekánt vizsgálva kettös: felzárkózása az uralomban levö Naphoz jelentheti azt is, hogy behódolunk valami magasabb erönek, figyelj azonban oda kit emelsz magad fölé, kinek az uralmát fogadod el, kinek válsz tanácsadójává, kit támogatsz, kit/mit követsz, milyen autoritást bálványozol. Vizsgáld meg mi lehet a hatalmi színfalak mögött, légy okos és ravasz, kérdölejezz meg mindent mielött "behódolsz".

Ebben segítségedre lesz az Újhold képletében felálló, tanító jellegü háromszög a Bak stellium (Vénusz/Hold/Nap együtt a Bakban, tágabban együtt a Plutó/Fekete Lilith/Merkúr/Szaturnusz-al), kavdrátban az Uránusszal a Kosban, és sextilben a Mars/Jupiter együttállással a Skorpióban.

Hold/Vénusz békét és harmóniát akar, Az Uránusz/Hold azonban a rebellis, akár a saját anyával, gyökerekkel/hovatartozással/szülöfölddel is hátat fordíthatnánk, ha nem lenne ennyi Bak (hagyomány) égitest mely türelemre szólít fel. Az Uránusz energiája mintha ki akarna szakítani a megszokásokból, figyeld majd meg, hogyan változik mindez nyáron, amikor a retrográd Mars ismét érinti ennek az Újholdnak a fokát. Az Újhold tehát egyszerre szeretne békét (status quo-t), és egyszerre telítve van elektromos feszültséggel, mely mindezt bármelyik pillanatban felrúghatja.

A Mars/Jupiter sextil a "kiegyensúlyozó", ámde harcos/lelkes energia, érezheted, hogy művészi kifejezöképességed hatalmas elszántsággal telítödött, türelmetlenné tehet abban is, hogy a külvilágban mielöbb megmutatkozz, és elismertségre tegyél szert.

A Mars/Jupiter Uránusz 150°(kvinkunx) zárja be a háromszöget, jelezve, hogy a forradalomnak (Kos Uránusz) karmikus megtorlás (Skorpió) is része, lehet egy gyors/hirtelen bosszú, megtorlás, karmikus számla kiegyenlítés. Figyelj arra, ne hálózzanak be, ne húzzanak be a sikátorba, maradj semleges és hüvös, a tiszta intuiciód legyen vezéred (Bak Hold), ne Te legyél az, akit a színfalak mögött lejátszott hatalmi fortyogások miatt "letaszítanak" a trónról - akármi is legyen az....

Minden Újhold egyben a mag elvetésének szimbóluma is. A Hold ilyenkor van a Földtöl legtávolabb, ekkor az intuíció kiszakad a Matéria (Föld) befolyása alól, szellemileg tisztább ugyan, de bátortalanabb is lehet: hisz a Napba olvadva nem látja, csak érzi az Igazság fényét.