2018 Eklipszek

A tavaly nyári eröteljes, egész Amerikát átszelö (2017 augusztus 21) Napfogyatkozás elindította az idei év Eklipsz témáit. Eklipszek (Hold és Napfogyatkozások) a Holdcsomópontok közelében jönnek létre, ekkor tud hol a Föld (Telihold), hol a Hold (Újhold) árnyékot vetni, és a Nap fényét részlegesen vagy teljesen betakarni. Mivel a Holdcsomópontok körülbelül 1,5 évig tartozkodnak egy-egy jegyben (jelenleg az Oroszlán -Vízöntö), ezért az Eklipszek mindig halmozottan egy-egy jegy páros tengelyén jönnek létre. Az idén 5 Eklipsz lesz, a Július 12.-i kivételével, mindegyik az Oroszlán-Vízöntö tengelyen jön létre:

2664a6862e12d91209d38eb1e88cae02.jpg
  • Teljes Holdfogyatkozás (Telihold) Január 31., az Oroszlán 11° -án

  • Részleges Napfogyatkozás (Újhold) Február 15., a Vízöntö 27°-án

  • Részleges Napfogyatkozás (Újhold) Julius 12.-én, a Rák 21°-án

  • Teljes Holdfogyatkozás (Telihold) Július 27.-én, a Vízöntö 5° -án

  • Részleges Napfogyatkozás (Újhold) Augusztus 11.-én, az Oroszlán 19° -án

A július 12.-i Napfogyatkozás a Rákban a következö év Rák-Bak tengelyét érintö Eklipszek sorozatát indítja el - az ekkor felhozott témák a jövö évben kerülnek "kibontásra". 

Az idei év Eklipszeinek érzelmi üzenete: hagyj fel azzal, hogy mások értékei szerint élj, ismerd fel, és éld meg mindazt amit a szíved diktál. Légy bátor és vállald fel magad, hagyj fel mindennel mi korlátoz, és szabadulj fel, - a magaddal szemben támasztott, vagy mások által rád kényszerített korlátokból. Az Oroszlán -Vízöntö polaritás sokaknak hozhat munkahelyi váltást, kapcsolatoktól való megválást, új közösséget. Sok mindentöl felszabadulhatunk, de leginkább mindattól, ami már nem szolgálja a fejlödésünket. 

A július 27.i Holdfogyatkozás különösen eröteljes lesz, mert a Leszálló Holdcsomóval, és a retrográd mozgású Marssal lesz együttállásban. Hold-Mars-Leszálló együtt állnak szemben majd a Nappal, - melyet a már Bikában álló Uránusz, és a Skorpióban álló Jupiter is kvadrálni fog. Valami fontosat kell végleg elengednünk a jövönk érdekében...

November 7.én a Holdcsomópontok jegyet váltanak, a férfias, és tüz/levegö energia után egy nöiesebb, föld/víz energia fogja meghatározni fejlödésünket. A Rák Felszálló arra hívja fel figyelmünket, hogy érzelmi biztonságunk érdekében állítsuk fel határainkat, és merjük elengedni a külvilág állandó felügyeletét, és odaadással, gondoskodással termékenyítsük meg céljainkat.