2018 Március Égi Hangulata

Még van pár napunk a beszállásig, de az öveinket jó lesz bekapcsolni...Március közepétöl, ernyedtségünkböl, kábultságunkból kénytelenek leszünk felébredni, akkor is, ha még csikorog lábunk alatt a hó, és melegebb lenne odabent...Gondolj arra, milyen bátorsággal bújik ki a hóvirág akkor is, ha még a Nap sem a tavasszal álmodik. Szükségünk lesz erre az elszántságra. 

egy lélegzettel az Ég felé

Márc 6      Merkúr, és a Vénusz is a Kosba lép

Márc 8      Jupiter retrográd a Skorpió  23°SC13 fokán

A Hónap képe: Egy Lélek-zettel az Ég felé

A Hónap képe: Egy Lélek-zettel az Ég felé

Márc 17    Ujhold a Halakban 26°PI53

Márc 17    Mars belép a Bakba, és rögtön a friss Kos Holddal kvadrátot képez

Márc 20    Nap Kosba lép, asztrológiai Újév kezdete

Márc 22    Merkúr retrográd a Kos 16°AR54 fokán

Márc 31    Vénusz a Bikába lép

Márc 31    Telihold a Mérlegben 10°LI45

Február Halak energiája után, mely a Neptunusz (szintén a Halakban) hatása alá hódoltatta be a gyors mozgású bolygókat (Nap, Merkúr, Vénusz), Márciusban az égi térképen a Kos/Mars parancsnoksága alá fognak esni ugyanezek. Ez azt is jelenti, hogy az álmos, naiv, álmodozó, vagy eksztatikus szélsöségeket követöen, és a Mars Bakba lépésével (Márc 17), a hangsúly a Forma, a Munka, a Cél, a Dolog lesz. Most márciustól indul be valóságosan mindaz, melyet a decemberi Szaturnusz Bakba lépése elindított, kapunk egy hangsúlyos kóstolót abból, ami a következö 2 és fél év tananyaga. Mars egzaltált, ösztönösen célratörö a Bakban, idén kivételesen hosszas tartózkodásával bizonyítja erejét, mert ebben a jegyben tölti retrográd fázisát a nyáron (Június 26.- Aug 27.). Bakba lépésével folyamatosan sakkban/kvadrátban tartja majd a Napot/Merkúrt/Vénuszt melyek a Kosban haladnak mindeközben. Hihetjük azt is, hogy a Mars kvadrát ösztönöz, de a Bak- Mars kvadrát egy ingerlékeny, feszes, őrmesteri, akarnoki, parancsuralmi hangulat. Ezt nehéz lesz megélni anélkül, hogy, ne konfrontáljunk szóban/tettben (Merkúr), és kapcsolatainkban (Vénusz).   

Szusszanni a hónap végén fogunk majd, ahogy a Mérleg telihold előtt a Vénusz a nyugalmasabb, szolidabb Bikába lép, és kilép a Mars uralma alól. A Merkúr 3 hetes retrográd fázisa sem támogat majd bennünket abban, hogy konfliktusainkat itt és most (Kos), azonnal feloldjuk- valaminek még emésztődnie kell ahhoz, hogy a lendületünk ne csak gyorsan leégö tűz legyen, hanem ténylegesen alkotó, összekovácsoló (Mérleg Telihold) erö lehessen.

Ez a hónap kicsit olyan lesz, mint amikor a vad lovakat betörik, mennénk, de nem robog a kicsi kocsi, csinálnánk, de a falak még állnak, és csak nagyon lassan szabadulunk (Kos Uránuszhoz felzárkozó Vénusz, Nap). Ahogy Monte Christo grófja szabadul a börtönböl: tégláról, téglára: a Bak/Szaturnusz csak az ilyen erőfeszítéseket támogatja, és honorálja hosszútávon. Lendületünk, akaratunk , a Mars hiába ficánkol, az "őrmester" felettese még így is a Nagy Tanító marad (Szaturnusz). 

Jupiter retrográd ciklusa izgalmas, és összetett dolog, visszafogottsága (Márc 8.- Július 10.) arra figyelmeztet, hogy van még ott tanulni valód, ahol megállt- és hátrálni kezdett (Skorpió 13- 23 foka közötti terület a képletedben, különösen ha áll itt bolygód). A szerencse nem feltétlenül külső esemény, ezért visszafogottságában sem kifelé kell nézni, nem a szerencse kerül majd el. Pusztán arról van szó, hogy nézz magadba, mit kell még kipakolnod, mit rejtettél el, melynek itt van az ideje, hogy felfedd, kiszedd, megszabadulj: a Skorpió a toxikus anyagoktól való megszabadulásunknak- és ezáltali metamorfózisunknak is a jegye. 

Március egy bátorságpróba lesz.

A jég megtört, de a lék - mely az Élet maga -  parányi, csak nagyon nagy koncentrációval és EGY levegövel jutsz magasabbra.

astrolookbookComment