2018 Április

Légy egy füszálon a pici él

A hónap elejét, leginkább a Bikában haladó Vénusz, és a retrográd Merkúr/Nap fényszögei határozzák meg. A Vénusz kvadrátban a Felszálló/Leszálló tengellyel, jelzi mindannyiunk számára, hogy kodependens kapcsolatainktól (Jupiter retrográd a Skorpióban) megszabadulni a Múlt-Jövö folyamatos felbukkanásával/feldolgozásával tudunk csak, hol elöre nézünk, hol hátra vagyunk kénytelenek figyelmünket irányítani. Ez a folyamat, pénzügyeink/önbizalmunk/értékeink szintjén (Vénusz) kihagyott lépések korrekciója, életünk ezen a téren addig nem kap zöldet, amíg félbemaradt dolgainkat a múltból nem rendezzük. Sokunknak jelenthet ez fájdalmas szembenézést azzal, ahol önmagunkat háttérbe szorítottuk, a kényelmesebb járt utakat jártuk ahelyett, hogy saját kreatív önkifejezésünknek (Oroszlán Felszálló) adtunk volna hangot. Kezdeményezö, vállalkozói, és felfedezöi énünket (Nap/Merkúr a Kosban) azonban, minden igyekezetünk ellenére lefolytja a mostani Mars/Szaturnusz/Plútó csapat szigorú kvadrátja: a "Birodalom visszavág" epizódját tapasztalhatjuk kint és bent egyaránt. A Bak túlerövel szemben nincs más eszköz, csak az iga lassú (el)viselése, a kitartásban edzödés, a munka lépésröl lépésre való kikönnyítése. Hinnünk kell, hogy ebben a nehéz folyamatban mi mégis nemesedünk, hogy hosszútávon megtérül minden eröfeszítésünk. Fogadjuk el bölcsen, hogy a külsö korlátok még 2025-ig (Plútó a Bakban) préselni fognak minket kollektíven, és személyesen is, csendesítsük, de ne adjuk fel  belsö lázadásunk, ellenállásunk. 

Áprilisban szinte egyszerre kezdi meg hátrálását a Szaturnusz és a Plútó is, rögtön azután, hogy 3 hét hátrálása után a Merkúr elöreindul a Kosban. Kénytelenek leszünk viszonyunkat a kinti élethez, a konszenzus-hoz , a társadalom/intézmények/politika " így kell csinálni mert apáink is így csinálták" parancsához igazítani, akkor is, ha már elindultunk az "individualizáció", azaz leválás/függetlenedés lélekszintü  evolúciós útján.  A retrográd fázisok befelé dolgoznak, a következö 4-5 hónap alatt kikristályosodhat bennünk, mi az amit elfojtottunk, hol nem kaptunk elég tiszteletet, mivel és hogyan nyomtak el minket (Bakban haladó Lilith), hol kötöttünk kompromisszumokat a túlélésünk érdekében, hol tagadtuk meg, hallgattattuk el igazi valónkat. 

Chiron Kos-ba lépéséröl itt olvashatsz bövebben, 2018 egyik legjelentösebb jegyváltásának leszünk tanúi. Azok, akik 1968-77 között születtek, most élhetik át Chiron visszatérésüket, fontos, hogy képesek legyünk önmagunkat vállon veregetni, és minden elismerést önmagunknak megadni, hisz ez a generáció volt az, aki fájdalmairól tudomást sem vett, és futott tovább, tűzben edzödött....Chiron a Kosban, személyiségünk eszenciáját érintö fájdalmairól szól, a most induló új ciklus remélhetöleg nem csak gyógyítólag hat Én tudatunkra, de regenerálja, újraéleszti a továbbfutáshoz szükséges generátorunkat is.  A most születö gyermekekre is igaz lesz, mint a legutóbbi Kos Chiron generációra, hogy konfliktusok, válságok és világátrendezödések korában érkeznek, ezért korán megtanulnak fájdalmaikból gyorsan felépülni, és majd csak 50 évvel késöbb döbbenek rá, mi mindent cipeltek mégis magukkal. A régi sebek felszakadnak, kifakadnak, és végérvényesen begyógyulhatnak a mostani 50 éveseknél. 

A hónap Mars-Szaturnusz együttállással indít, és Mars-Plútóval zár. Potenciálisan ez a pusztítás, ütközés, befejezés, lefejezés, és háború energiája, magasabb szinten lényünk teljes transzformációja, a lélek szerinti választott karmikus utunk sínre tétele. Lesz aki így is, úgy is megéli. Akár hangos leszel, akár csak bent mennydörögsz, a purgatóriumon át vezet mindannyiunknak az ösvény. 

ÁPRILIS
Április 2  Mars Szaturnusz együttállás
Április 8   Utolsó Negyed Hold a Bakban
Április 9   Mars quincunx (150°) Felszálló Holdcsomópont
Április 14  Jupiter szextil  Pluto – a második a háromból
Április 14  Mars szextil Neptunusz
Április 15  Merkúr stacionárius direkt
Április 16  Újhold a Kosban

Április 17 Chiron Kosba lép
Április 18  Szaturnusz retrográd
Április 22  Pluto retrográd
Április 22  Elsö Negyed Hold az Oroszlánban
Április 24  Mars szextil Jupiter
Április 26  Mars Plutó együttállás
Április 30  Telihold a Skorpióban

*Nem én kiáltok, a föld dübörög, Vigyázz, vigyázz, mert megőrült a sátán, Lapulj a források tiszta fenekére, Símulj az üveglapba, Rejtőzz a gyémántok fénye mögé, Kövek alatt a bogarak közé, Ó, rejtsd el magad a frissen sült kenyérben, Te szegény, szegény. Friss záporokkal szivárogj a földbe - Hiába fürösztöd önmagadban, Csak másban moshatod meg arcodat. Légy egy fűszálon a pici él S nagyobb leszel a világ tengelyénél. Ó, gépek, madarak, lombok, csillagok! Meddő anyánk gyerekért könyörög. Barátom, drága, szerelmes barátom, Akár borzalmas, akár nagyszerű, Nem én kiáltok, a föld dübörög.

József Attila Április 11-én született*