2018 Augusztus

A hónap elsö harmadán vagyunk túl, és az év legjelentösebb kapujában. A holnapi Napfogyatkozásról itt olvashatsz. Az év nyolcadik hónapjában (Oroszlán hava) szembetaláljuk magunkat Napunkkal. A 8 a végtelen, a lent és a fent szakadatlan felcserélése. A Napunk evilági Apánk, önmegvalósításunk Teljessége, magasabbrendü Szellemünk. Az a bennünk égö láng, mely születésünkor életet lehelt belénk, az a megismételhetetlen mintánk, mely alapján itt a Földön is minduntalan keressük a tökéletest, az elérhetetlent, az Abszolútat. Kinek milyen ez a minta, hogyan fogalmazza meg magának, mit, vagy kit követ és kiben vagy miben véli ezt viszont találni, végsősoron mégiscsak önmagára keresni - kinek-kinek egyedi, képletének megismételhetetlen valósága ez. 

Augusztus az idei év legmegrázóbb hónapja. Most itt nem térek ki azokra az égi jelenségekre melyek felrázásunkat elősegítik, itt csupán az esszenciális nektárt találod.  A videó (Max Smith: No Gods No Masters) címével összefoglalja azt az ízt melyet mindannyian kostolunk: 

No Gods - No Masters

Ruth Asawa (1926-2013) japán dróthorgoló mesterszobrász  Mester az aki a hajlithatatlant meghajlítja, a láthatatlant láttatja, a feladhatatlant feladja.

Ruth Asawa (1926-2013) japán dróthorgoló mesterszobrász

Mester az aki a hajlithatatlant meghajlítja, a láthatatlant láttatja, a feladhatatlant feladja.

Ebben a hónapban ráébredünk, hogy nincsenek se Istenek, se Mesterek. Se kicsi, se nagy betüvel. Legalábbis nem odakint, nem a látható- és megnyilvánultban. Ha Napodat ezidáig kint hajkurásztad, a mostani energiákban valószínűleg elfáradtál, még lehet, hogy pörög a mókuskereked, de talán egyre jobban megérted, hogy a keresés bármennyire is kalandos, izgalmas és olykor örömteli is, mégis Neked kell valamit összehoznod- magadnak, magaddal és magadban. Arra is rájöhetünk, hogy egyszer le kell leplezödnünk ahhoz, hogy láthassunk. Ez fájdalmas és haragos. A harag (retrográd Mars a Vízöntöben, kvadrátban a retrográd Uránusszal, együtt a Fekete Lilithel) annak fel- és elismerése, hogy valami/valaki olyanba fektettük energiánkat, időnket, értékeinket, tehetségünket, mely/aki csalódást, elhagyatottságot, kirekesztettséget adott cserébe. Augusztus az a hónap, amikor világi értelemben lazulás van, szabad játék, csendes pihenö, zene buli és kacagás. Az idén többröl is szól e forró hónap. Egymást követöen 3 eklipsz is rámutatott arra, hogy a tét most nagy: mész vagy maradsz, kiszabadulsz vagy feladod, kitartasz vagy bedőlsz...

Imádkozni az tud, aki hiszi amit mormol, és bizonyossága van afelöl, hogy hol és hogyan keresse azt a lényt akit megszólít. Az Ajak-ima és a Mantra között az a különbség, hogy a Mantrával nemcsak megszólítod a Megnyilvánulatlant, de el is érheted, ki is tárulkozhat előtted, ez a a varászszó mellyel kapun belülre juthatsz. Augusztusban szükségünk lesz lelki praktikákra, hogy önmagunk belső várkastélyának rejtett kapuin átmehessünk. Rendszeresen alapvető szeretetpróbákon bukunk el , a lelkiség lényege, hogy a falak elvékonyulnak a szeretetben, az ego vára leomlik. Ha nincs szeretet, az Ego erödítményt épít maga köré, befeszül és megkeményszik. Elménk folytonos tesztüzemben van- kételkedünk és gyanakszunk, és visszafordulunk. Jelenleg a csatatéren állunk. Ámbár Augusztus hava a szeretet (önszeretet) próbája...Szívedbe írt üzeneted most olvashatod el magadnak. 

Az Ég megnyílt, az Átjárónál azonban kérik a Password-odat.