2018 Szeptember

A hónap nagy részének meghatározó hangulata a Vénusz-Mars-Uránusz között fennálló T-kvadrát, ahol Mars a derékszögü háromszög fókuszpontja, és egyben az ellentétet (Vénusz-Uránusz oppozíció) feloldásra késztetö energiája is. Vénusz retrográd árnyékban újragondoltatja velünk kapcsolatainkat, harmóniára és kompromisszumra törekvö odaadásunkat, miközben legbelül még mindig vívódunk a szabadság (Uránusz), az önnállóság, a szabad akarat értékmódosító, a múlttal szakító becsvágyával. Mars együtt a Leszállóval a Vízöntöben arra ösztönöz minket, hogy a kapcsolódni-nem kapcsolódni dilemmát önmagunkkal, önmagunkban vívjuk meg. Hirtelen döntéseinkkel hirtelen változtatásokra teszünk szert, Mars az akaratunk, az önnállóságunk, a spontás döntéshozatalunk ösztönös lendülete. Bátorságra szólít, hogy vállald a változást, merj más lenni, merj átugrani önmagad árnyékát, akár azon az áron is, hogy szakítasz eddigi közöségekkel, barátokkal, társaságokkal. Akikkel most kapcsolódsz, azokkal lehet közös utad, a múlttal szakítani most dinamikusan, merészen és lélekjelenléttel tudsz - ha akarsz. Ha nem, akkor is átgondolásra szólít fel az Ég, vizsgáld meg értékrendedet (Uránusz a Bikában), vedd észre hol kötsz kompromisszumot (Vénusz a Mérlegben), hol nem vagy hü önmagadhoz, hol sikkasztod el félelmeidet, függöségeidet, hol adod fel szabadságodat mások érdekében. Vénusz retrográd idöszaka alatt (Októberben) kénytelen leszel minden olyan témádat újra elövenni, ahol Szeptemberben nem tettél rendet, nem hoztad egyensúlyba magad (Mérleg). 

Szaturnusz előreindulása (Szeptember 6) sokunknak hoz majd egyfajta megszabadulást karmikus kötelezettségeink alól. Az elmúlt fél évben szükségszerüen újrajátszottunk pár eseményt, ahol múltban meghozott döntéseink valós következményeivel kellett szembesülnünk. Az Április közepe óta tartó  karmikus behajtásnak végére érkezünk. Az eredmény mely így megszületett valós, és kiállta az idö próbáját, amire mostantól építkezhetsz már nem terheli sem érzelmi, sem anyagi adó...Szaturnusz szigorában visszaadtál mindent mely elhasználódott, szükségtelen, és terhelt. Reálisabban láthatod életed folyamát, utolérted döntéseid, választásaid karmikus következményeit - felzárkozhattál önmagadhoz. Elindulhat az építkezés abból amid maradt. 

Szeptemberben újra felvehetjük missziónkat, nemcsak gondolatban de tettekben is láthatjuk majd az eredményeket, valami megindul körülöttünk, melyben egy kicsit még vonakodunk hinni (Újhold a Szűzben szemben Neptunnal), dörzsölgetni szemünket jó lesz most, amit látunk nem délibáb, saját teremtett valóságunk. 

Szeptember 12-én bepontosuló Jupiter-Plútó sextil (a harmadik a 3ból) arra bíztat, hogy merjünk félelmeinkkel szembenézni, és nagyot álmodni. Félelmeink és tévhiteink választanak el önmagunk formába öntésétöl (Plútó a Bakban). Az Alvilágot megjárni Jupiter társaságában (Jupiter a Skorpióban) talán a legkönnyebb, bizzunk vezetettségünkben, belsö hangunk igazságtartalmában, tudatosságunk, szellemünk halhatatlanságában. Félelmeink mellet elsétálva rájöhetünk, mennyire árnyjáték az a szinpad ahol drámánkat, eposzunkat írjuk nap mint nap. Krónikus fájdalmaink visszatartó erejében önkorlátozásaink önigazolást nyernek, engedd el ezt a gombolyagot - légy tudatában annak az erönek, hatalomnak mellyel életed kormányzója csakis Te magad lehetsz. 

Szeptember nehézsége az lehet, hogy túl gyorsan, túl lendületesen akarjuk a változást, légy türelmes, ne rontsd el az átváltozás minden percének élvezetét azzal, hogy rögtön a végére akarsz érni. Az úton-levés maga az életed - a megérkezésnél már nincs mit tenni...

Szeptemberben elkezdhetünk életünk csataterén aprólékosan rendet teremteni...Légy türelmes és fókuszálj az alkotás folyamatára, minden apró szálnak irányba kell állnia ahhoz hogy a minta megmutassa önmagát. 

Szeptemberben elkezdhetünk életünk csataterén aprólékosan rendet teremteni...Légy türelmes és fókuszálj az alkotás folyamatára, minden apró szálnak irányba kell állnia ahhoz hogy a minta megmutassa önmagát. 

Az Őszi  Napéjegyenlőség az a pillanat az égen, amikor A Nap eléri a Mérleg 0°fokát. Tekints magadra, és magad köré: mi változott Benned és általad Március óta? Állítsd fel az éved mérlegét, hol tartasz most, hol érett meg gyümölcs melyet most hálával élvezhetsz. A Mérleg hava a Másoké, kapcsolódj és teremts Békét kint és bent. Beszélj, hogy beszélhessenek azok is, akik csak néha hallatják hangjukat. Bátoríts és adj meleget: az előttünk álló Télhez való készülödésben rakj tűzet mely köré sokan összegyülhetnek. Legyél a Tábor és Tűz is ott ahol szükség van Rád. Ne feledd: mindannyian ugyanazon Ég alatt ébredünk fel. Ami Benned hajtott ki, és általad gyomlálodott ki, az Másokban másképp de ugyanígy megtörtént az elmúlt 6 hónap alatt. Érezd, hogy az együttérzés akkor születik meg ha túllépsz önmagad személyes történetén. Chiron szeptember 26-án visszalép a Halakba: az együttérzést újragyakoroltatja velünk egészen jövő Február 19.ig. Sok fájdalmunk ismét felbukkanhat - pedig azt hittük már túlléptünk rajta. A Halak az Egységünk - fájdalmunk a kiszakadásunk ebböl...Ami összetört most újra összerakhatjuk, részekböl szerkeszthetjük újra az Egy-et. Ha mi teljesen nem is gyógyulhatunk, együttérzésünkkel megidézhetjük másokban az Egységet. Ha magadat gyógyítod, a világot gyógyítod, --és fordítva. 

Szeptember 27-én a Mars eléri a nyári Holdfogyatkozás fokát, az eklipszek leckéiben magadra ismerhetsz, valamiben erös lehetsz, ha fegyvertelenül állsz ki a Térre. Emlékezz: létezésed megelőzi a Teret. Csak ha valami létezik, hozzá létre a Teret melyben működése észlelhetővé válhat. Nincs szükséged küzdelemre (Mars) ahhoz, hogy létezéseddel teret nyerj valóságod észleléséhez. Csak a tiszta abszolút öröm az, mely létezésed végső természete. Plútó előreindulása a hónap legvégén, a Lélek megmozdulása bennünk és a kollektívben. Immáron a nyári 7 retrográd égitestböl, mostanra csak 2 maradt (Vénusz, Chiron), szabad a pálya...

 

Szeptember 2 Utolsó Hold negyed az Ikrek 10°33 fokán
Szeptember 3  Merkúr sextil Vénusz, Mars trigon Ceres

Szeptember 4 Pallas Szüzbe lép

Szeptember 5 Vénusz-Lilith trigon
Szeptember 6 Szaturnusz elöre indul a Bakban, Merkúr Szüzbe lép, Ceres a Mérlegbe lép
Szeptember 7 Merkúr-Uranusz-Szaturnusz trigon, Nap-Neptun oppozíció
Szeptember 8 Vénusz-Mars kvadrát, a Mérleg és Bak anaretikus fokán (29°33)
Szeptember 9 Újhold a Szüz 17°fokán
Szeptember 11 Mars Vízöntöbe lép, Nap trigon Plútó, sextil  Jupiter
Szeptember 12 Vénusz-Uránusz oppozíció, Szaturnusz kvadrát Ceres
Szeptember 13-14 Merkúr-Neptunusz oppozíció
Szeptember 14 Leszálló Holdcsomópont-Lilith együttállás
Szeptember 16 Vénusz-Holdcsomópontok T-kvadrát

Szeptember 17 Elsö Hold kvadrát a Nyilas 24°fokán
Szeptember 18 Vesta Bakba lép, Mars-Uránusz kvadrát
Szeptember 20 Nap-Merkúr Cazimi
Szeptember 22 Merkúr Mérlegbe lép, oppozíció Chiron-nal
Szeptember 23 Nap Mérlegbe lép, Öszi napéjegyenlöség
Szeptember 25 Telihold a Kos 1°59 fokán
Szeptember 26 Nap-Szaturnusz kvadrát, Mars-Leszálló együttállás
Szeptember 28 Nap-Mars trigon
Szeptember 30 Plútó elöreindul, Juno Ikrekbe lép