2019 Július 2: Nap-Hold együttállás a Rák 10°37 fokán. Teljes Napfogyatkozás

Napfogyatkozások nem ritkák hiszen évente kétszer is találkozik a Nap és a Hold a Holdcsomópontok egyikén - amikor a Földről nézve vagy a Hold takarja ki a Napot (Újhold-Napfogyatkozás), vagy a Föld vet árnyékot a Holdra (Telihold- Holdfogyatkozás). A mostani mégis az. Bár a Hold nem képez csak tágabb aspektusokat a többi égitesttel, szembekerül a Bakban hátráló Plutó-Szaturnusz-Leszálló csapattal. A hazatérésünk fáradságos, felelőségektöl terhelt, múltbeli kötődéseinktöl nehezen megváló, nosztalgikusan a múltba merengö, ugyanakkor kényelemre éhesen, érzelmi biztonság látszatába kapaszkodó is lehet.

Figyelj mibe és kibe kapaszkodsz most. A Rák vize körbefon és elhiteti veled, hogy a pihenőt megérdemelten megkapod, mások karja, mások biztonsága a sajátod lehet. A Rák függövé tesz, akaratlanul is úgy alakul, hogy el sem tudod képzelni életed nélküle, hisz édes és kecsegtetően gondoskodó. A Rák eszenciális tartalma azonban az önmagukba való hazatérés, önmagunk felnevelése, kimunkálása (Bak), önmagunk identitásának (Kos) összekapcsolása és integrálása (Mérleg).

A Napfogyatkozásokat Holdfogyatkozások követik : az őket elválasztó 2 hét átjáró, egy tapogatózás, a “hova is merre is” feldúlt, kaotikus állapota. Két csuklás közötti csend.

A teljes hatás lassú - akár 6 hónap is lehet (a következő eklipsz időszakig), a Rák vizes és emocionális karaktere miatt életünk megváltozott jelenségei lassan mutatkoznak majd meg- előbb érezzük majd mint látjuk. Előbb vesszük észre bent mint kint.

Az eklipszek se nem jók se nem rosszak. Nagy erővel kimozdítanak, felkorbácsolják életünk állóvizeit, tudatosságra nevelnek. Akár akarjuk, akár nem.

Az eklipszek nagyob erők mint akaratunk, álmunk, vágyunk és ambiciónk egyszerre.

A sárkányfej (Felszálló-Rahu) bekapja a Napot - ne higyj neki, ne ettesd se akaratod, se álmod, se vágyadat, se ambiciódat most. Légy csendben és tiszteletben amig a Hold egy pillanatra hatalmasabb lehet a minket éltető Napnál is.